Kızkalesi'nin Tanıtımı İçin Ödüllü Yarışma - Son Dakika
Yerel

Kızkalesi'nin Tanıtımı İçin Ödüllü Yarışma

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nin dünyaya tanıtılması için eylül ayında "Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri" isimli yarışma düzenleyeceklerini bildirdi.

21.07.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nin dünyaya tanıtılması için eylül ayında "Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri" isimli yarışma düzenleyeceklerini bildirdi.

Tollu, yaptığı yazılı açıklamada, yarışmanın Erdemli ve Kızkalesi'nin tanıtımı için çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yarışmayla aynı zamanda yerel basın konusunda farkındalık yaratmak istediklerini kaydeden Tollu, yarışmaya Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye illerinde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve haber internet sitelerine yönelik olacağını aktardı.

Yarışmaya katılacak olan gazetecilerin, eylül ayında Kızkalesi'ne davet edileceğini vurgulayan Tollu, şöyle devam etti:

"Gelişmiş ülkelerde yerel basının gücü son derece mühim bir noktadadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise yerel basın çok fazla bir öneme sahip değildir. Bu durumu değiştirmek ve geliştirmek adına Erdemli Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projede ortak amaç, Mersin ili, Erdemli ilçesine bağlı bulunan tarihi, coğrafi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Kızkalesi'nin tanıtılmasıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızkalesi'nin Tanıtımı İçin Ödüllü Yarışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement