Kızkalesi Sahillerinde Cumhuriyet Bayramı Hareketliliği - Son Dakika
Güncel

Kızkalesi Sahillerinde Cumhuriyet Bayramı Hareketliliği

Kızkalesi Sahillerinde Cumhuriyet Bayramı Hareketliliği

Mersin'in Erdemli İlçesi turistik Kızkalesi sahilleri, Cumhuriyet Bayramı hareketliliği yaşadı.

29.10.2014 17:10  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurdun bir çok yerinde kış soğuk yüzünü gösterirken, Kızkalesi Mahallesi sahillerinde yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının 26 dereceyi bulduğu, kumsalda hissedilen sıcaklığın 28 dereceye çıktığı Kızkalesi, tatilci ve turistler doldurdu.

Sonbahar tatilini geçirmek için gelen turistlerin yanı sıra, Cumhuriyet Bayramı tatilini fırsat bilen tatilciler de gönüllerince denize girip, güneşin tadını çıkardı. Bazı turistler güneşlenirken kitap okumayı tercih etti, bazıları da deniz bisikleti ile Kızkalesi ve çevresini keşfe çıktı.

Mersin'in yılın 300 gününü güneşli geçirdiğini hatırlatan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'nin kentin en çok güneş gören ilçesi olduğunu söyledi. Deniz ve güneşi ile Kızkalesi'nin vazgeçilmez olduğunu kaydeden Tollu, şöyle devam etti:

"Kızkalesi Mahallesi halk plajımız, yaz sezonunun en uzun yaşandığı yerdir. Güneşi gördüğünüz an plajda uzanıp bronzlaşabilir, denize girip, yüzebilirsiniz. Erdemli'de yaklaşık yılın 300 günü güneşli geçen havalar da tatil yapılabilir. Kızkalesi plajımızın dışındaki diğer plajlarımız ve Mersin'in bütün plajların da durum böyledir. Turizmci ve işletmecilerimiz iş yerlerini yılın 365 günü, yurt dışı ve yurt içinden gelecek turistlere hazır bulundurur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızkalesi Sahillerinde Cumhuriyet Bayramı Hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement