Kızkalesi Turizm Festivali" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Kızkalesi Turizm Festivali" Sona Erdi

Mersin Valiliği himayesinde Erdemli ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Kızkalesi Turizm Festivali" sona erdi.

24.05.2015 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valiliği himayesinde Erdemli ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Kızkalesi Turizm Festivali" sona erdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi ile Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği'nin de desteği ile Kızkalesi halk plajında gerçekleştirilen festivalde kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendi.

Festivalde konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ülke turizmine bakıldığında her yıl hem turist sayısında hem de gelirinde artış gözlendiğini söyledi.

Türkiye'nin geçen yıl 40 milyonu aşan turist ağırladığını ve 35 milyar dolar döviz girdisi sağlandığını belirten Çakacak, şöyle devam etti:

"Mersin olarak turizm pastasından daha fazla pay almak için çaba harcanmaktadır. Mersin'de sadece deniz turizmi yok. Aynı zamanda yayla ve ekoturizm de mevcut. Sahilden 20 dakikada yaylaya çıkılmakta ve doğa turizmiyle kucak kucağa gelinen ender kentlerden birisiyiz. Mersin gibi Akdeniz'de 321 kilometrelik sahilie sahip başka bir kent var mı? Ayrıca binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmanın ve o medeniyetlerden intikal eden insanlık mirasına sahip olması dolayısıyla son derece önemli kültür turizm merkezidir Mersin."

Dünyadaki bütün ülkelerin, turizm pastasından pay almanın çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Çakacak, "Ülkemiz de turizm pastasından daha fazla pay alma çabasındadır. Kızkalesi Turizm Festivali de bunlardan biri. Bu etkinlikler sayesinde hem bölgenin tanınırlığı artacak hem de daha fazla yerli ve yabancı turist  gelecektir" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mersin turizminin simgesi ve çıkış kapısı haline gelen Kızkalesi'nin uluslararası seviyede tanıtımının yapılması için çalıştıklarını ifade etti.

Kocamaz, İstanbul'da tarihi eserlerin minyatürlerinin sergilendiği Minia Türk'te Kızkalesi'nin de yer alması teklifinin kabul edildiğini, en kısa zamanda eserlerin içerisinde sergileneceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından "Osmanlı ve Yörük" temalı 22 eserin yer aldığı defile sunuldu, TRT sanatçıları konser verdi.

Vali Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, festival kapsamındaki çeşitli spor müsabakalarında dereceye girenlere ödül verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızkalesi Turizm Festivali' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement