Kızları Kazalarda Ölen Çiftin Acı Günleri Belgesel Oldu - Son Dakika
Yerel

Kızları Kazalarda Ölen Çiftin Acı Günleri Belgesel Oldu

Kızları Kazalarda Ölen Çiftin Acı Günleri Belgesel Oldu

Bursa'da, iki kızından birini 2004, diğerini 2010 yıllarında trafik kazalarında kaybeden Topuz ailesinin acılarının konu edildiği "Yolda" belgeseli gösterime girdi.

20.11.2014 14:15  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 25 Kasım 2010'da okula giderken minibüsün çarpması sonucu yaşamını yitiren Ezgi Nil Topuz'un ardında bıraktığı büyük acının konu edildiği "Yolda" belgeselin ilk gösterimi yapıldı. Diğer kızını da 2004'te Denizli'deki trafik kazasında kaybeden anne ve baba, filmi izlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Nilüfer Belediyesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Konak Kültürevi'nde "Trafik Kazaları" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Programda, kentte yaklaşık 4 yıl önce okula giderken minibüsün çarpması sonucu arkadaşı Didem Çakar ile hayatını kaybeden Ezgi Nil Topuz'un, ardında bıraktığı büyük acının konu edildiği belgeselin gösterimi sırasında Zeynep ve Saffet Topuz çifti ile katılımcılardan bazıları ağladı.

Yolun karşısına geçmek isterken bir minibüsün çarpması sonucu Fatih Lisesi öğrencileri Ezgi Nil Topuz ve Didem Çakar'ın hayatını kaybetmesinden çok etkilenen Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Okan Temizarabacı ile 8 arkadaşı, bu acı olayı bir belgesel haline getirerek izleyiciyle buluşturdu.

Temizarabacı'nın yönetmenliğini yaptığı 34 dakikalık belgeselde, 2004 yılında 8 yaşındaki kızları İlay'ı trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Zeynep ve Saffet Topuz'un, bundan 6 yıl sonra bu kez büyük kızları Ezgi Nil Topuz'u yine trafik kazasında kaybetmeleriyle katlanan acıları anlatılıyor. Belgeselde, iki çocuğunu da kazalarda yitiren anne ve baba ile yapılan röportajların yanı sıra kızlarının kişisel eşyalarının görüntüleri ve fotoğrafları yer alıyor.

Belgesel gösteriminin ardından, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Dülger, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonundan Avukat Nevin Canbaz ve Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Trafik Planlama Mühendisi Emel Yorulmaz'ın sunumlar yaptığı konferans gerçekleştirilerek, film projesine katkıda bulunanlara birer plaket verildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızları Kazalarda Ölen Çiftin Acı Günleri Belgesel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement