KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat - Son Dakika
Güncel

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Talat'ın konuşması Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Talat'a zeytinyağı ve incir ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etmesi Eski KKTC Cumhurbaşkanı Talat Aydın'da: "(Müzakere süreci) Güney Kıbrıs'ta seçimler olması nedeniyle bir yavaşlama görüyoruz ama her şeye rağmen ilerlemeler devam ediyor, yakınlaşmalar artıyor" "Umudumuz güneydeki seçimlerden sonra yıl sonuna kadar bir sonuca varmak" Eski KKTC Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'taki müzakere sürecinde yıl sonuna kadar bir sonuca varmayı umduklarını söyledi.

11.04.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Talat'ın konuşması

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Talat'a zeytinyağı ve incir ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etmesi Eski KKTC Cumhurbaşkanı Talat Aydın'da:

"(Müzakere süreci) Güney Kıbrıs'ta seçimler olması nedeniyle bir yavaşlama görüyoruz ama her şeye rağmen ilerlemeler devam ediyor, yakınlaşmalar artıyor"

"Umudumuz güneydeki seçimlerden sonra yıl sonuna kadar bir sonuca varmak"

Eski KKTC Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'taki müzakere sürecinde yıl sonuna kadar bir sonuca varmayı umduklarını söyledi.

Talat, bir konferansa katılmak üzere geldiği Aydın'da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti.

Talat, ziyarette yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununda uzun soluklu bir çözüm bulma maratonu yaşadıklarını ifade ederek, bu süreçte bazı gelişmelerin lehte, bazılarının ise aleyhte sonuçlanabildiğini ifade etti.

Güney Kıbrıs'taki ekonomik sıkıntıların çözüm sürecini destekleyen bir ortamı yarattığına işaret eden Talat, şöyle konuştu:

"Güney Kıbrıs'ta seçimler olması nedeniyle bir yavaşlama görüyoruz ama her şeye rağmen ilerlemeler devam ediyor, yakınlaşmalar artıyor. En önemlisi geçmiş yıllardan farklı olarak Güney Kıbrıs'ta ekonomik ve siyasi koşullar Kıbrıs sorununda çözüme daha yatkın bir toplum ortaya çıkmasına yol açıyor.

Rum ekonomisi büyük sarsıntı yaşadı. Daha önceki 'Kıbrıslı Türkler yoksuldur, biz zenginiz, zenginliklerimizi bölüşmek istemiyoruz' gibi yaklaşımlar ortadan kalktı. Çözümle adanın yabancı yatırımcı çekeceği, böylece zenginleşeceği düşüncesi hakim olmaya başladı, bu nedenle şartlar daha uygun görünüyor. Biz de çalışıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanının ve ekibinin yürüttüğü çalışmaya en büyük desteği veren hükümet bizim hükümetimiz oldu. Gerçi son dönemde bir hükümet bunalımı yaşıyoruz ama en büyük parti konumundayız, var gücümüzle çözüm sürecini desteklemeye devam edeceğiz. Güney'de mayısta seçimler var, umudumuz seçimlerden sonra yıl sonuna kadar bir sonuca varmak."

Talat, Türkiye'nin de bu konuda kendilerine destek olduğunu, bundan dolayı teşekkür ettiklerini de dile getirdi.

Çerçioğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Talat'a zeytinyağı ve incir ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etti.

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement