KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat'a Yönelik Saldırı - Son Dakika
Güncel

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat'a Yönelik Saldırı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Talat'ın Güney Kıbrıs'ta saldırıya uğramasını kınadı Eroğlu: "Müzakerelerin devam ettiği bir zamanda dikkatli olunması ve muhtemel saldırıları önleyecek tedbirlerin alınması gerekir"

27.03.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Güney Kıbrıs'ta saldırıya uğramasını kınayarak, "Müzakerelerin devam ettiği bir zamanda dikkatli olunması ve muhtemel saldırıları önleyecek tedbirlerin alınması gerekir" dedi.

Eroğlu, bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Mehmet Ali Talat'ın Güney Kıbrıs'ın Limasol bölgesinde katıldığı bir konferansta uğradığı saldırıya ilişkin, Rum yönetimi tarafından bu saldırının önceden bilindiğini belirtti ve aşırı sağ Ulusal Halk Cephesi (ELAM) üyeleri tarafından Talat'ın konuşma yaptığı sırada maytap atılarak protesto edilmesini kınadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, böyle bir saldırıyı hoş karşılamanın mümkün olmadığını belirterek, Kıbrıs'ta iki halkı da tatmin edecek bir anlaşmaya varma çabası içerisindeyken, KKTC'nin cumhurbaşkanlığını yapmış bir kişiye müdahale edilerek, saldırıda bulunulmasının çok üzücü bir olay olduğunu kaydetti.

Rum emniyet güçlerinin bu olayları engellemede gereken tedbiri almadığından yakınan Eroğlu, "Her halükarda kendi halkını tanıyan emniyet güçlerinin ona göre tedbir alması gerekirdi" diye konuştu.

KKTC'ye de Güney'den gelerek konferans verenler bulunduğunu, bugüne kadar herhangi bir saldırıya muhatap olmadıklarını söyleyen Eroğlu, KKTC'de böyle bir saldırı düşüncesi olan kimsenin de bulunmadığını belirtti.

Eroğlu, müzakerelerin devam ettiği bir zamanda dikkatli olunması ve muhtemel saldırıları önleyecek tedbirlerin alınması gereğine işaret ederek, 2003 yılından beri açık olan sınır kapılarından karşılıklı geçişlerin olduğunu, konferans salonunda yapılan bu tür saldırıların genele yayılma ihtimali karşısında tedbirli davranılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Mehmet Ali Talat, Güney Kıbrıs'ın Limasol bölgesinde müzakere sürecini değerlendirmek üzere katıldığı Kıbrıs konulu konferansta, ELAM grubu üyeleri tarafından maytap atılarak protesto edilmiş, bunun üzerine Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Talat'ı telefonla arayarak özür dilemişti. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC 2. Cumhurbaşkanı Talat'a Yönelik Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement