KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'ndan Gaziantep'e Tam Not - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'ndan Gaziantep'e Tam Not

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu\'ndan Gaziantep\'e Tam Not

GAZİANTEP (İHA) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Gaziantep'te Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun davetlisi olarak Şahinbey bölgesini gezdi.
Eroğlu,...

24.11.2013 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP (İHA) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Gaziantep'te Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun davetlisi olarak Şahinbey bölgesini gezdi.

Eroğlu, beraberindeki Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte ilk önce Suya Batmaz Mahallesi'nde bulunan Savaş Müzesi'ni gezdi. Savaş Müzesi'nden bir hayli etkilenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Şahinbey Belediyesi görevlisi Coşkun Köysu müze içerisinde bulunan sembolik anıtların hikayelerini anlattı. Savaş Müzesi'nde vatandaşlarla fotoğraf çektiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, daha sonra Şahinbey konaklarını ziyaret etti ve Şıh Camii içerisinde bulunan Karayılan'ın mezarını da ziyaret ederek dua okudu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şahinbey Konakları'nda yöresel Gaziantep yemeklerini tadan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, basın mensuplarına 2 günlük Gaziantep temaslarını değerlendirdi. Eroğlu, Gaziantep'teki 2 günlük ziyaretinde çok güzel dostlar edindiğini ve Gaziantep'in gelişmişliğine hayran kaldığını belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanı'nın oluşturmuş olduğu bu güzellikleri görme fırsatı bulduk. Tamamen bir kültür mirasını restore ederek sadece Gaziantep'e değil bütün insanlığa hazır hale getirmiştir. Kendisi kutluyorum. İnşallah yeni dönemlerde de yeni yeni projelerle Gaziantep'in hizmetinde olmaya devam edeceklerdir. Kendisi ile yaptığımız kısa sohbetlerde yeni projelerinden söz etti. Kendisine başarılar diliyorum. Bu güzel gün için ve oluşturduğu bu güzellikler için kendisine teşekkür ediyorum. Birçok dostlar edindim bu iki günlük ziyarette. Gaziantep'in sanayisiyle, iş adamları ve basını ile ne kadar geliştiğini gördüm. Bu da beni çok memnun etmiştir. Dün ödül töreninde hep birlikte olduk. Özellikle markalaşmış kişilere ve kurumlara verilmiş ödüller bana göre bu arkadaşları teşvik eder mahiyettedir. Başarı ödüllendirildiği sürece cazibe kazanır. Böyle iş adamları olduğu sürece Türkiye ekonomisi gelişmeye devam edecektir. Gaziantep'te bulunmaktan büyük bir mutluluk duydum. Yeni yeni dostlar edinmenin de huzuru içerisindeyim" dedi.

Eroğlu, daha sonra Tarihi Gümrük Hanı'nı ziyaret etti. Gümrük Hanı içerisinde bulunan bakır işleme ve el işlemesi yapan dükkanlara tek tek giren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na ve eşine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'e özgü olan yemeni ayakkabılardan hediye etti. Eroğlu, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha sonra hep birlikte dibek kahvesi içti. Eroğlu, Gaziantep temaslarını tamamladıktan sonra 16.55 uçağı ile Gaziantep'ten Ercan Havaalanı'na hareket edecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'ndan Gaziantep'e Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement