KKTC'de 2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları İlan Edildi - Son Dakika
Dünya

KKTC'de 2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları İlan Edildi

KKTC\'de 2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları İlan Edildi

KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın “2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları” ilan edildi.

12.06.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı'nın "2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları" ilan edildi.

KKTC Başbakanlığı'nda Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı, Adana Valisi Mustafa Büyük'ün katılımıyla açıklanan 2015 Kısmi Hibe Programları için 13 milyon TL kaynak ayrıldı. "Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı", "Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" ve "Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı" kapsamında kar amacı güden kuruluşlarda yüzde 50, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ise yüzde 75 oranına kadar hibe desteği sağlanacak. Başvurular ise 7-8-9 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak.

2012-14 ARASI 206 PROJEYE 32 MİLYON TL

2010 yılında Türkiye ile KKTC arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çukurova Kalkınma Ajansı'nın teknik destek ve gözetiminde, KOBİGEM'in koordinasyonunda ilan edilen Mali Destek Kısmi Hibe Programları kapsamında 2012 ve 2014 yılları arasında 206 projeye yaklaşık 32 milyon TL kaynak tahsis edildi. Programlarla ilgili KOBİGEM'den bilgi alınabileceği ve www.kobigem.gov.ct.tr web adresinden başvuru rehberine ulaşılabileceği belirtildi.

YORGANCIOĞLU: "YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR OLUMLU SONUÇ VERDİ"

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu hibe ilanında yaptığı konuşmada projelerin yarıştırılmasının hibe dağıtımı için iyi bir yöntem olduğunu söyledi. Finanse edilen projelerin teknik takibinin de yapıldığını ve bunun projelerin başarısı ve sürdürülebilir olması açısından önemli olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, yürütülen çalışmaların olumlu sonuç verdiğini anlattı. İleriki süreçte proje üreteceklere ülkenin ihtiyaç duyduğu alanların araştırılarak ve yeni teknolojileri gözeterek proje üretmelerini tavsiye eden Başbakan Yorgancıoğlu, hibe programının ekonominin bütününe katkı sağlayacağını vurguladı.

GÜNDÜZ: "TURİZM VE SANAYİDE 150 İŞLETMEYE 24 MİLYON TL"

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, hibe programının sürdürülebilir ve adaletli olduğunu kaydederek, KOBİGEM bünyesinde yürütülen hibe programlarıyla ilgili bilgi verdi. Kısmi hibe programları sayesinde 2011 yılından bu yana turizm ve sanayi alanında 150 işletmeye 24 milyon TL'nin üzerinde katkı sağlandığını anlatan Gündüz, Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında turizme dönük tesislerin hizmet kalitesi ve çeşitliliğinin artırılmasına; Lefkoşa ve Gazimağusa Surlariçi, Girne Antik Liman yakın çevresi ve Lefke kentsel sit alanında bulunan listeli binalarda turizme dönük yeni tesisler oluşturulmasına ve turizm potansiyelini harekete geçirecek faaliyetlerin desteklenmesine yönelik projelere hibe sağlanacağını anlattı.

Gündüz, Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı çerçevesinde ise üretimde katma değer ve verimlilik artışının sağlanması, ürünlerin uluslararası ticaret imkanlarına kavuşturulması ile kar amacı gütmeyen kurum kuruluşların hizmet kalitesini ve üyelerinin kapasitesinin artırılmasına yönelik projelere destek verileceğini kaydetti.

AKÇA: "ÖZEL SEKTÖRÜN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN TEDBİRLER UYGULANMAYA BAŞLANDI"

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, hibe programının 2010-2012 Ekonomik Programı'nın özel sektörün desteklenmesi başlığı altında geliştirildiğini anlattı. Bu çerçevede özel sektörün geliştirilmesi için çeşitli tedbirlerin uygulanmaya başlandığını bildiren Akça, özel sektörün finansmana erişimini sağlayan hibe programlarının önemine değindi. Akça, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe programlarına teknik destek de verdiğini kaydederek, 2012 yılından bu yana devam eden programların oldukça başarılı olduğunu söyledi.

BÜYÜK: "TEKNİK DESTEK VE GÖZETİM SAĞLIYORUZ"

Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Valisi Mustafa Büyük ise, Türkiye - KKTC arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen programda teknik değerlendirme, destek ve gözetim sağladıklarını anlattı. Şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarla sektörlere önemli destek sağlandığını belirten Büyük, tecrübeli bir kalkınma ajansı olduklarını ve tecrübelerini KKTC'ye aktardıklarını dile getirdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'de 2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement