KKTC'de Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi Açıldı - Son Dakika
Dünya

KKTC'de Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi Açıldı

KKTC Girne Üniversitesi’nde “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi” açıldıKKTC’de bulunan Girne Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Vakfı işbirliğinde, küratörlüğünü üniversitenin Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü ve deniz tarihçisi Ali Rıza İşipek’in yaptığı Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi açıldı.

19.03.2016 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Girne Üniversitesi'nde "Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi" açıldı

KKTC'de bulunan Girne Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Vakfı işbirliğinde, küratörlüğünü üniversitenin Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü ve deniz tarihçisi Ali Rıza İşipek'in yaptığı Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi açıldı. Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale savaşlarının 101. yılı nedeniyle Girne Üniversitesi kampüsündeki serginin açılışına 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, milletvekilleri Menteş Gündüz ve Dursun Oğuz yanında Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, üniversite personeli ve öğrencilerinin yanı sıra Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve misafirler katıldı.

Etkinlikte ilk konuşmayı sergisinin küratörü, Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü ve deniz tarihçisi Ali Rıza İşipek yaptı. Çanakkale Savaşı'nın Türkiye Cumhuriyeti açısından önemine vurgu yapan Ali Rıza İşipek, "Nusret olmasaydı ve Çanakkale Deniz savaşları kazanılmamış olsaydı Müttefik Donanma İstanbul'a ulaşacak ve Osmanlı devleti bir sömürge haline gelecekti. Bu durumda da kara harekatı yapılmasına gerek kalmayacak ve tarih sahnesine Mustafa Kemal çıkamayacak, belki de Türkiye Cumhuriyeti kurulamayacaktı" dedi.

Girne Üniversitesi Vakıf Müdürü Mutlu Soykurt ise, sergi ziyaretinden elde edilecek gelirin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm Meslek Liseleri'ndeki laboratuvarların iyileştirilmesi amacıyla kullanılacağını kaydetti. Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise konuşmasında, sergi kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel konuşmasına, katılımcılara teşekkür ederek ve şehitleri saygıyla anarak; gazilere minnetlerini sunarak başladı. Günsel, milli değerleri korumanın önemine değinerek, milli değerleri koruma bilinciyle hareket ettiklerini anlattı. Günsel, "Girne Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi olarak, tarihimize çok önem veriyor ve tarihimizin korunarak; kuşaktan kuşağa aktarılması konusunda tüm olanaklarımızı kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel günün anısına, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'e "Çanakkale Madalyonları" takdim etti. Daha sonra ise kurdele kesim töreni ile serginin açılışı gerçekleştirildi. - GİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'de Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşı Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement