KKTC'de "Hamsi Festivali" - Son Dakika
Güncel

KKTC'de "Hamsi Festivali"

KKTC\'de "Hamsi Festivali"

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Şimdi anlaşma niyetinde olduğunu göstermesi gereken Rum tarafıdır" "Sorunlar var diye müzakere masasında Rum’un her istediğini verecek durumda olmadığımızı da b...

01.12.2013 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının ana vatanı Türkiye ile Kıbrıs'ta bir anlaşma olabilmesi için niyetini ortaya koyduğunu belirterek "Şimdi anlaşma  niyetinde olduğunu göstermesi gereken Rum tarafıdır" dedi.

KKTC'nin İskele ilçesinde Karadeniz Kültür Derneğince "Hamsi Festivali" gerçekleştirildi. Bu yıl altıncısı düzenlenen festivale, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Havanın rüzgarlı olmasına karşın katılımın yoğun olduğu etkinlik için Karadeniz'den 3 ton hamsi getirildi. Festivalde katılanlara hamsi tava, hamsi ızgara, hamsi pilavı ikram edildi ve Karadeniz şarkıları seslendirildi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu festivalin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin kültürlerin birleşmesi ve bütünleştirilmesi bakımından büyük önem taşıdığını belirterek "Bizim zaten istediğimiz çok kültürlü bir halk olduğumuzu dünyaya göstermektir" ifadesini kullandı.

-"KKTC devleti, müzakere masasında bize güç veriyor"-

Müzakere masasında kendilerine güç verenin KKTC devleti olduğunu söyleyen Eroğlu, "Eğer bir devlet sahibi olmasaydık müzakere masasında oturmak mümkün değildi.  Eğer devlet sahibi olmasaydık KKTC gerçeğini dünyaya yansıtma imkanı bulamayacağımız gibi, müzakere masasında da eli kolu  bağlı, mahkum vaziyette oturuyor olacaktık" diye konuştu.

Eroğlu, müzakere masasında devletten aldıkları güçle kendinden emin kişiler olarak oturduklarını, Kıbrıs Türk halkının haklarını cesurca savunduklarını söyledi. Kıbrıs'ta ancak gerçekleri dikkate alacak bir anlaşmanın kalıcı olabileceğini vurgulayan Eroğlu, aksi takdirde Kıbrıs Türk halkını problemlerin ve "kara günlerin" bekleyebileceğini söyledi.

-"Anlaşma niyetimizi ortaya koyduk"-

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının ana vatanı Türkiye ile Kıbrıs'ta bir anlaşma olabilmesi için niyetini ortaya koyduğunu dile getirerek "Şimdi anlaşma  niyetinde olduğunu göstermesi gereken Rum tarafıdır" ifadesini kullandı.

Her devlette olduğu gibi KKTC'de de sorunların olabileceğini söyleyen Eroğlu, "Sorunlar var diye müzakere masasında Rum'un her  istediğini verecek durumda olmadığımızı da bütün dünya bilmelidir" değerlendirmesinde bulundu. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de 'Hamsi Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement