KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turunda oyların 22,53'ünü alarak ikinci tur şansını kaybeden Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler adayı Sibel Siber, pazar günü yapılacak seçimde Mustafa Akıncı'yı destekleyeceğini bildirdi.

21.04.2015 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turunda oyların 22,53'ünü alarak ikinci tur şansını kaybeden Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler adayı Sibel Siber, pazar günü yapılacak seçimde Mustafa Akıncı'yı destekleyeceğini bildirdi.

Siber, Lefkoşa'daki evinde Mustafa Akıncı'yı kabul etti. İkili, görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Çok demokratik ve düzeyli bir seçim sürecinin geride kaldığını dile getiren Siber, hak, adalet, güven ve çözüm odaklı politikalarla müzakere masasında, yurt dışı temsiliyetlerde ve içteki çalışmalarda Kıbrıs Türk halkını hakkıyla temsil edecek ve sorunlara çözüm odaklı projeler üretecek bir anlayışa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı yarışının kişiler değil, vizyon ve zihniyetler arasında olduğunu ifade eden Siber, "Bu zihniyeti destekleyen sayın Akıncı'nın başarılı olmasını diliyor ve destekliyorum çünkü, seçim kampanyasını ve vizyonunu izlediğiniz zaman vurguları hep bu yönde olmuştur" dedi.

Akıncı ise seçim kampanyalarının medeni bir şekilde yürütülmesine yaptığı katkı için Siber'e teşekkür etti.

Siber, 110 binden fazla seçmenin sandık başına gittiği ilk turda oyların yüzde 22,53'ünü almıştı.

Mustafa Akıncı, birinci turda oyların yüzde 21,25'ini alarak dördüncü olan aday Kudret Özersay'la da gün içerisinde bir araya geldi.

Özersay'ı Lefkoşa'daki seçim ofisinde ziyaret eden Akıncı, çıkışta yaptığı açıklamada Özersay'ın ikinci turda herhangi bir adayı desteklememe kararını hatırlatarak, sadece nezaket ziyaretinde bulunduğunu dile getirdi.

Akıncı'nın ayrılmasından kısa bir süre sonra seçimin diğer adayı Derviş Eroğlu, Özersay'la görüşmek üzere seçim merkezine geldi.

Eroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Özersay'ın tarafsızlık kararını hatırlatarak, görüşmede yürüttüğü başarılı kampanya için tebriklerini ilettiğini kaydetti. Seçimi kazanarak, başlattığı müzakere sürecini tamamlamayı hedeflediğini dile getiren Eroğlu, ikinci tur hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların cumhurbaşkanı olabilmek için gerekli yüzde 50 barajını geçememesi üzerine seçim ikinci tura kalmıştı.

Derviş Eroğlu, yüzde 28,15 oy oranıyla seçimi birinci tamamlarken, ikinci turdaki rakibi Mustafa Akıncı ise oyların yüzde 26,94'ünü almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement