KKTC Din İşleri Başkanı Atalay: "Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Olacağım" - Son Dakika
Dünya

KKTC Din İşleri Başkanı Atalay: "Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Olacağım"

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, düzenlediği basın toplantısında AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

18.02.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bugün düzenlediği basın toplantısında AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Atalay, " Türkiye'de AK Parti'den bir aday adaylığım söz konusu. Dün itibari ile müracaatımı yaptım, müracaatımı yaptıktan sonra da ne yapacağımızı netleştirmek üzere buraya geldim. Birinci olarak hem sayın Başbakanımıza da bunu izah ettik bu konuda diğer dostlara da bunu izah ettik. Resmi olarak buradan ayrılmamı gerektirecek bir durum yok. Yasal olarak ayrı ülkeler olduğu için hem Türkiye'den Mersinliyim hem de Kıbrıslıyım. Dolayısıyla iki ayrı devlet olduğu için herhangi bir resmi olarak ayrılmamı gerektirecek durum yok" dedi.

Etik olarak görevine devam etmeyeceğini belirten Atalay, "İstifa söz konusu değil fakat etik olarak din işleri başkanlığı ile birlikte başka bir ülkede de olsa siyasi bir faaliyet yürüteceğimizden dolayı Kıbrıs'taki kuralları en azından fiilen uygulamak istedim. Bugün itibariyle Başbakanımızla da görüştükten sonra, cumaya kadar fiilen burada olacağım. Gerekli resmi ayarlamaları yaptıktan sonra pazartesi itibariyle bir arkadaşıma Türkiye'deki seçim ile ilgili, Türkiye'deki durumla ilgili netlik belirleninceye kadar fiilen görevimden ayrılacağım. Bir vekalet bırakacağım fiilen ayrıldıktan sonra, 7 Nisan zannediyorum Türkiye'deki netliğin oluşacağı tarih. O tarihten sonra yeni bir durum ortaya çıkacak ve o duruma göre de hareket edeceğiz. Yani herhangi bir istifa söz konusu değil. Biz bu süreçte hem fiilen görev yapmak hem de siyasi faaliyette bulunmayı etik bulmadığımız için, kendim bu konularda uygulama yapmadığım için, Türkiye'de henüz sahaya inmiş, çalışmış ya da doğrudan siyasi bir faaliyette bulunmuş değilim. Bu hafta sonu itibari ile Türkiye'ye dönüp bu faaliyetlere başlayacağım" ifadelerini kullandı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Din İşleri Başkanı Atalay: 'Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Olacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement