KKTC Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin'de - Son Dakika
Güncel

KKTC Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin'de

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Emine Çolak'ın deftere yazması Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın konuşması KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak'ın konuşması Hediye takdimi KKTC Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak, yıllarca birçok sıkıntı ve ambargo olmasına rağmen KKTC'den Mersin'e seyahat etmenin her zaman mümkün olduğunu belirterek, "Mersin bizim için bir nefes borusu olmuştur ve her zaman önemli bir noktadır" dedi.

07.03.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Emine Çolak'ın deftere yazması

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın konuşması

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak'ın konuşması

Hediye takdimi KKTC Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin'de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak, yıllarca birçok sıkıntı ve ambargo olmasına rağmen KKTC'den Mersin'e seyahat etmenin her zaman mümkün olduğunu belirterek, "Mersin bizim için bir nefes borusu olmuştur ve her zaman önemli bir noktadır" dedi.

Çolak, Mersin Barosunun "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" programına katılmak için geldiği Mersin'de Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Çolak, yaptığı konuşmada, konsolosluklarının da olduğu Mersin'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kentte karşılaştığı misafirperverlik ve sıcak ilgiden dolayı teşekkür eden Çolak, "KKTC ile Türkiye arasında önemli ilişkiler var. Mersin'in de önemli bir bağı var. En yakın noktalardan birisi. Yıllarca birçok sıkıntımız, ambargomuz olmasına rağmen KKTC'den Mersin'e seyahat etmek her zaman mümkün olmuştur. Mersin bizim için bir nefes borusu olmuştur ve her zaman önemli bir noktadır" ifadesini kullandı.

Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyete işaret ederek, Türkiye ile KKTC arasında çok köklü ilişkilerin olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğuna dikkati çeken Çakacak, şunları kaydetti:

"Türkiye ada da daima kalıcı, sürdürülebilir siyasi çözümden yana olmuştur. Kıbrıs'ta Türk halkının mutluluğu bizim mutluluğumuz diye düşünüyoruz çünkü gerçekten çok derin bağları olan, kültürel, tarihi, dil, din ve ırk bağları olan iki devletiz. Bununla birlikte ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler var. En son Anamur'dan KKTC'ye su temin projesinin de hayata geçmesiyle 2 ülke arasında adeta gönülden gönüle bir yol oldu."

KKTC Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Dışişleri Bakanı Çolak, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement