KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın Teknolojik Altyapısının Güçlendirilmesi - Son Dakika
Güncel

KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın Teknolojik Altyapısının Güçlendirilmesi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye ile KKTC arasında bilişim teknolojileri alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptıyla ilgili konuları görüşmek KKTC'de temaslarda bulundu.

27.08.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye ile KKTC arasında bilişim teknolojileri alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptıyla ilgili konuları görüşmek KKTC'de temaslarda bulundu.

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile bir araya gelen Koru, iki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın bilişim altyapısının güçlendirilmesi, dış temsilciliklerle merkez arasındaki iletişimin güvenli ve süratli ortamda yapılması, Dışişleri Bakanlığı'nın arşivinin dijital ortama aktarılması gibi konuları içeren proje hakkında bilgi verdi.

"Projeye biraz hızlı başladık. Protokolü imzaladıktan iki gün sonra buraya geldik ve bunun gereğini yerine getirmek istiyoruz" diyen Koru, KKTC'de bulunacakları iki günde teknik heyetin bakanlığın bilişim konusundaki altyapısıyla ilgili incelemelerde bulunacağını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı olarak bilişime ve güvenliğe önem verdiklerini vurgulayan Koru, son yıllarda gerçekleştirdikleri uygulamalardan da söz etti.

KKTC Dışişleri Bakanı Çokal da iki ülke dışişleri bakanlıkları arasındaki ilişkilerin sürmesinin ve genişletilmesinin kendileri için önemine vurgu yaptı. Çolak "Teknik yönden, belki de KKTC şartlarında güçlük yaşanacak hususlarda alacağımız teknik ve fiziki destek bizim için önemli" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşme

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile yaptığı görüşmenin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi.

Kabulde, KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın altyapısı ile ilgili sıkıntıları çözebilmek adına ortak bir çalışma yapıldığını, bugün de bu çalışmanın semeresini aldıklarını ifade eden Koru, gelecek dönemde işbirliğinin daha da geliştirileceğini kaydetti. Koru, KKTC'ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, seçim sürecinin Türkiye'nin KKTC'ye olan katkısını engellemeyeceğini söyledi. Koru, Kıbrıs sorununun çözülmesi konusunda yürütülen müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Akıncı'ya başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı da çalışmanın sonuçlanma aşamasına gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çalışmanın haberleşmeyi daha güvenli ve hızlı hale getireceğini ifade eden Akıncı, bunun dış temsilciliklerle olan iletişimin sağlıklı yürütülmesini de sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerin Türkiye'ye daha istikrarlı bir gelecek getirmesini diledi.

Rum kesimi ile yürütülen müzakere ilişkin olarak da Türkiye ile yakın istişare içinde süreci devam ettireceklerini kaydeden Akıncı, hedeflerinin tüm tarafların huzur içinde olabileceği, gönül rahatlığıyla "evet" diyebileceği yeni bir yapıyı ortaya çıkarabilmek olduğunu vurguladı.

Akıncı, Türkiye'nin sürece katkısının devam ettiğini ancak garantör ülkelerden Yunanistan'ın içinde bulunduğu durum dolayısıyla kenarda kaldığını söyledi. Akıncı, seçimlerin ardından Yunanistan'ın da müzakere sürecine daha fazla katkı yapmasının yararlı olacağına inandığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın Teknolojik Altyapısının Güçlendirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement