KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Gazileriyle Görüştü - Son Dakika
Güncel

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Gazileriyle Görüştü

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Gazileriyle Görüştü

KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çorum'da Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi.

21.04.2014 16:40  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kktc'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çorum'da Kıbrıs gazileriyle biraraya geldi. Talat, gazilere hitaben yaptığı konuşmasında, Canınız pahasına savaştınız ve Kıbrıs Türkleri'nin esaretini ortadan kaldırdınız diyerek teşekkür etti. KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çorum ziyaretinin ikinci gününde Valilik binasında, Vali Vekili Hacı Osman Ebiloğlu ile bir araya geldi. Talat, burada Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Bu ziyaretin ardından Talat, Kıbrıs Barış Harekatı gazileri ile bir araya geldi. Gazilere teşekkür eden KTTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Canınız pahasına savaştınız ve Kıbrıs Türklerinin esaretini ortadan kaldırdınız. Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin dünya ile bağlantısı Türkiye üzerinden sağlanıyor. Dolayısıyla istenilen noktaya gelemiyoruz. Uluslararası hukuk bizi dışarıda bıraktı dedi.

Daha önceki müzakere sürecinde, Rum tarafının Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler üyesi olması nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne karşı hukuksuz bir uygulama yapıldığını ifade eden Talat, Bugün gelinen son durumda ise Rum ekonomisinin çöküntü yaşaması nedeniyle doğalgaz kaynaklarının işletilmesi için Kıbrıs sorunun çözümü bir ihtiyaç haline gelmiştir diye konuştu.

Bir Kıbrıs gazisinin Keşke Kıbrıs'ın tamamını alsaydık şeklindeki sözü üzerine Mehmet Ali Talat, Türk ordusu Kıbrıs'ın tamamını alsaydı o gün bu anlaşma olurdu ve bu süreç biterdi diyerek şöyle devam etti

Kıbrıs Barış Harekatından sonra Türkiye'de siyasi sorunlar yaşandı. Türkiye'de 2002 yılından itibaren güçlü bir hükümet ile siyasi istikrar sağlandı. Türkiye'nin Kıbrıs'ın sorununun çözümü konusunda olumlu bir duruş sergiledi. Türkiye'nin duruşu bize cesaret veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Gazileriyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement