KKTC İzmir Konsolosu Emin, Vali Toprak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

KKTC İzmir Konsolosu Emin, Vali Toprak'ı Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Konsolosluğuna atanan İpal Emin, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret ettiği bildirildi.

17.11.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Konsolosluğuna atanan İpal Emin, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret ettiği bildirildi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Toprak, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin devamı açısından valilik olarak katkı sağlayacaklarını kaydederek, İzmir ve Kuzey Kıbrıs şehirleri arasında tanıtım, ekonomik, sağlık, kültürel, sosyal ve benzeri hususlarda yürütülen çalışmaların geliştirilerek devam etmesi için katkı beklediklerini ifade etti.

Toprak, "Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ve her bir insanını daha iyi yaşaması ve geleceğe daha güçlü bir ülke olarak gitmesi konusunda İzmir'den yapılması gereken katkı, yardım, iş birliği ne varsa, devletin buradaki temsilcisi, İl Valisi olarak, tüm İzmir dinamikleriyle birlikte yanınızda olduğumuzu, bu ilişkilerin geliştirilmesi konusunda her zaman katkı koymaya, ileriye götürmeye hazır olduğumuzu bir kez daha size ifade ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

KKTC İzmir Konsolosu İpal Emin ise, KKTC'nin varlığı ve geleceğe yürümesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin rolünü iyi bildiklerini aktararak, "Bu yüzden bizim Türkiye'deki misyonlarımız bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Türkiye her alanda bize destek olmaktadır. Yurt dışında da aynı şekilde bizim başka temsilciliklerimiz de var. Yurt dışındaki temsilciliklerimiz her zaman Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sırt sırta görev yapıyorlar" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KKTC İzmir Konsolosu Emin, Vali Toprak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement