KKTC'nin 31'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin 31'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim'de Kutlandı

KKTC\'nin 31\'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim\'de Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 31’inci kuruluş yıldönümü Taksim’de düzenlenen bir törenle kutlandı.

15.11.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 31'inci kuruluş yıldönümü Taksim'de düzenlenen bir törenle kutlandı. Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, zulüm ve haksızlıklara karşı mücadelesinin yanında, katlanılan büyük fedakarlıkların sonucunda halkımızın bağımsızlığa ve egemenliğe inancının bir sonucu olarak kurulmuştur" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 31'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in yanı sıra çok sayıda Kıbrıs gazisi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kıbrıslılar, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende konuşma yapan KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, "Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanarak ilan ettiği, geleceğimizin teminatı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 31'inci yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, zulüm ve haksızlıklara karşı mücadelesinin yanında, katlanılan büyük fedakarlıkların sonucunda halkımızın bağımsızlığa ve egemenliğe inancının bir sonucu olarak kurulmuştur. Bu anlamlı günde özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük, kurucu cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş ve dava arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz" dedi.

BAŞKONSOLOS, MÜZAKERE SÜRECİNE VURGU YAPTI

Kıbrıs Türk halkının adada adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılması hususundaki iradesinin henüz Rum kesimi tarafından karşılık bulmadığı belirten Yönlüer, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti, Kıbrıs Rum tarafının masadan kalkması neticesinde kopma noktasına gelen müzakerelerin en kısa zamanda iki halkın cumhurbaşkanları arasında yeniden başlaması ve BM şemsiyesi altında Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüme kavuşulması için elinden gelen çabayı göstermektedir. Uzlaşmaz ve oyalama taktikleri içerisinde olan Rum liderliğinin bu tutumundan ötürü müzakere süreci çökerse, ortaya çıkacak konjonktür neticesinde Kıbrıslı Türkler, her koşulda geleceğe umutla bakacak ve tarihin tüm evrelerinde olduğu gibi, anavatandan aldıkları manevi destekle kendi ayakları üzerinde durabilen. Büyük Önder Atatürk'ün ilkeleri ışığından daha çağdaş, daha demokratik ve daha refah içinde bir halk olma mücadelesini sürdüreceklerdir" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KKTC'nin 31'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement