KKTC'nin Polis Genel Müdürlüğünde Görev Devir Teslimi - Son Dakika
Dünya

KKTC'nin Polis Genel Müdürlüğünde Görev Devir Teslimi

KKTC\'nin Polis Genel Müdürlüğünde Görev Devir Teslimi

KKTC Polis Genel Müdürlüğünde (PGM) dün akşam görev devir teslim töreni yapıldı.

14.07.2012 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Polis Genel Müdürlüğünde (PGM) dün akşam görev devir teslim töreni yapıldı.

Altı yıllık hizmetin ardından bugün itibarıyla yaş haddinden emekli olan Günay Özan, görevini üçlü kararnameyle atanan İskele Polis Müdürü Ahmet Zaim'e devretti.

Lefkoşa'daki PGM'de gerçekleştirilen törene; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Mehmet Daysal bazı bakanlar, milletvekilleri ve polis müdürleri katıldı.

İstiklal Marşı ve atama kararının okunmasıyla başlayan törende, emekliye ayrılan Özan ile PGM görevine atanan Zaim'in özgeçmişleri okundu.

PGM görevine atanan Polis Müdürü Ahmet Zaim'e rütbeleri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Zaim'in eşi tarafından takıldı.

Yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılan PGM Günay Özan'a görev süresince kullandığı flaması, teşekkür plaketi takdim edildi.

Görevi devren Günay Özan'a Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal tarafından görev şildi verildi.

EROĞLU: "MAKAMLARA KENDİNDEN BİR ŞEYLER KATMAK ÖNEMLİ"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, herkesin, makamların geçici, kurumların kalıcı olduğunu unutmaması gerektiğini belirterek önemli olanın, makamla gelenlerin kendilerinden de bir şeyler katarak kurumun gelişmesine ne kadar katkı yaptığı olduğunu söyledi.

Atama kararının hayırlı olması dileğinde bulunan Eroğlu, Ahmet Zaim'in, görevi devraldığı Günay Özan gibi bu görevi layıkıyla yapacağından emin olduğunu belirtti.

Derviş Eroğlu, PGM'nin 48. yaşının kutlandığına işaret ederek, polisin Kıbrıs Türk'ünün var oluş ve özgürlük mücadelesindeki yerinin herkesçe çok iyi bilindiğini söyledi.

Eroğlu, polisin, halkın can ve mal güvenliğinin garantisi olduğunu, bu nedenle polise sahip çıkılması, teknolojik gelişmelerden azami derecede yararlanılması gerektiğini ifade ederek polisin olmadığı yerde anarşi olduğunu söyledi.

"KONUŞUR VE YAZARKEN ÇOK İYİ DÜŞÜNMELİ"

Cumhurbaşkanı Eroğlu, polisin asılsız iddia ve söylentilerle yıpratılmaması gerektiğini, bu nedenle herkesin polisle ilgili konuşurken ve yazarken iyi düşünmesini istedi.

Eroğlu, ülkede suç oranının artığını ancak polisin suçla mücadelesinin de arttığını anlatarak insanların huzur ve güvenle yaşamasının adalet mekanizmasına bağlı olduğunu, adaletin de polisin yüksek performansla görev yapmasına dayandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, emekliye ayrılan Özan'a sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerken, PGM görevine atatan Ahmet Zaim'e da yeni görevinde başarı diledi.

"HALKA HİZMET ETMEYE GELİYORUM"

Polis Genel Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Zaim ise konuşmasında KKTC'nin en gelişmiş

kurumlarından biri olan PGM'nin en üst görevine atanması nedeniyle başta GKK Komutanı olmak üzere devlet büyüklerine teşekkür etti.

Zaim, görevi devraldığı Günay Özan'a yeni yaşamında sağlık ve mutluluk dileyerek PGM'nin daha da ileri götürülmesinde kendisi ve ekibine destek verileceğinden emin olduğunu söyledi.

"SUÇUN ÖNLENMESİNE AĞIRLIK VERİLECEK"

Zaim, öncelikle suçun önlenmesine ağırlık verilecek yeni bir döneme girileceğini ifade ederek, bu bağlamda toplum destekli polis, mahalli polis, çocuk polisi gibi uygulama ve birimlerin süratle yaşama geçirileceğini anlattı. Zaim, "Ben ekibimle çalışmaya ve halka hizmet etmeye geliyorum. 'Vatandaş-polis el ele' sloganı ile yola çıkıyoruz. Güvenli bir toplum oluşturmada polis ve halk bütünleşmesi kaçınılmazdır" dedi.

Ahmet Zaim, suçun önlenmesine modern teknolojinin kullanılması için gerekli çabanın harcanacağını, bu hedefle ulaşılmak için durmadan çalışılacağını söyledi.

Zaim, polise görevini yaparken daha rahat çalışma şartları sağlamaya yönelik adımların da süratle atılacağını kaydetti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'nin Polis Genel Müdürlüğünde Görev Devir Teslimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
    07:18 Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Adeta beşik gibi sallanan Sulusaray ilçesinde hasarın boyutu havadan alınan görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı, minarelerin düştüğü görülürken kentteki insanlar sabaha kadar korku dolu bir gece geçirdi.

  • İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi
    07:14 İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi

    İsrail, İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonuna misilleme yaptı. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan'ı hedef alan 3 dronenin havada imha edildiğini açıkladı. İran'da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, "İsfahan'daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı" ifadelerini kullandı.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor
    05:22 İsrail'in Lübnan'a yönelik beyaz fosfor saldırıları: Siviller yaşadıklarını anlatıyor

    İsrail 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah hedeflerine karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor.


Advertisement