KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gür, Antalya'da - Son Dakika
Yerel

KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gür, Antalya'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ömer Gür, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti.

25.02.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ömer Gür, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti.

Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile KKTC'deki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi arasına işbirliği protokolü imzalandığını bildirdi. Gür, bu protokolle, iki hastane bağı kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile de iki işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydeden Gür, bu protokol kapsamında Türkiye'deki hastaneleri ziyaret ettiklerini ifade etti. Gür, "Türkiye'deki hastanelerin dönüşümünü yakından takip etmekteyiz. Bizim için bu örnek teşkil etmektedir. Sağlık alanındaki eksiklerimizi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaşanmışlıklar ve iyileştirmeleri görerek biz de tamamlamak istiyoruz. Burayı örnek almak istiyoruz" dedi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da imzalanan protokolle sağlık personeli değişimi, eğitim ve ortak proje çalışmalarının yürütüleceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gür, Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement