KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu - Son Dakika
Güncel

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Türkiye'de oluşan olayların en küçüğünden en büyüğüne kadar, geçmişte ana vatan Türkiye'nin yavru vatanda göstermiş olduğu hassasiyetin ve duyarlılığın daha fazlasını gösterme arzusu içindeyiz.

28.09.2016 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, " Türkiye'de oluşan olayların en küçüğünden en büyüğüne kadar, geçmişte ana vatan Türkiye'nin yavru vatanda göstermiş olduğu hassasiyetin ve duyarlılığın daha fazlasını gösterme arzusu içindeyiz." dedi.

Ataoğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan acı ve tatlı tüm olayları paylaştıklarını belirtti.

Gelecek günlerde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde farklı etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Ataoğlu, bu sayede KKTC'yi turizm, kültür, ticaret ve sanayi alanlarında daha iyi tanıtmayı istediklerini dile getirdi.

"Ana vatan ile yavru vatan arasındaki bu ilişki dünyaya örnek oluyor." diyen Ataoğlu, şöyle konuştu:

"KKTC olarak, Türkiye'de oluşan olayların en küçüğünden en büyüğüne kadar, geçmişte ana vatan Türkiye'nin yavru vatanda göstermiş olduğu hassasiyetin ve duyarlılığın daha fazlasını gösterme arzusu içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz bu küçük hareket umarım birilerine ders olur. Umarım bundan sonra teşebbüs içerisinde bulunacak olanlar da bir yerlerden uyarılır ki bizim bu birlik ve bütünselliğimizin bölünmeyeceğinin, daha fazla pekişeceğinin mesajını almış olurlar. Bundan sonra umarım bu kötü olaylar Türkiye'de yaşanmaz."

Ataoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Vali Çakacak da KKTC'nin haklı mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Çakacak, Mersin ile KKTC arasında çok sıkı bağ ve iş birliğinin bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Çakacak ve Ataoğlu, birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Ziyarette, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da hazır bulundu.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı
    10:31 Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 12 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı
    10:31 Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde bekçi ekipleri, İncilipınar Mahallesi'nde durumundan şüphelendikleri bir şahsa kimlik kontrolü yapmak istedi. Şahıs kaçmaya başladı ancak ekipler tarafından yakalandı. Yapılan kontrollerde, şahsın 17 suçtan arandığı ve toplamda 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Şahıs cezaevine teslim edildi.

  • Sarıgöl'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında kızlar arası voleybol turnuvası başladı
    10:31 Sarıgöl'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında kızlar arası voleybol turnuvası başladı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 15 ortaokulun katılımıyla kızlar arası voleybol turnuvası başladı. Turnuvada dereceye giren okulların kupaları 23 Nisan törenlerinde verilecek.

  • Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    10:30 Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu Müftülüğü, binin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, programda öğrencilere Osmanlı dönemindeki 'diş kirası' geleneğini anlattı ve müftülüğü ziyaret etmelerini istedi. Programa, Vali, milletvekilleri ve belediye başkanı da katıldı.

  • Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi
    10:29 Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

    Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası, kan bağışı oranlarının azalmasına dikkat çekmek ve toplumu kan bağışına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Efeler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya, Kızılay ile ortak bir şekilde devam ediyor ve tüm vatandaşlar bağış yapmaya davet ediliyor. Müftü Yorulmaz, Kızılay ekibine, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi
    10:29 Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi

    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Orman İşletme Şefliği tarafından 180 öğrenciye ormanların ekonomik-ekolojik fonksiyonları ve orman yangınları müdahalesi uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere ayrıca ağaç sevgisi ve ormanların önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi
    10:29 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hidrosefali hastası Elanur'un sosyal medya üzerinden yaptığı akülü araba isteğine cevap vererek, onu evinde ziyaret etti ve isteğini yerine getirdi.

  • Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı
    10:29 Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı

    Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Sibel Çam, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiğini söyledi. Engelli olmanın hayattan kopmamak gerektiğini vurgulayan Çam, engelli bireylere tavsiyelerde bulundu.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.


Advertisement