KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu Mersin'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu Mersin'de Açıklaması

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Türkiye'de oluşan olayların en küçüğünden en büyüğüne kadar, geçmişte ana vatan Türkiye'nin yavru vatanda göstermiş olduğu hassasiyetin ve duyarlılığın daha fazlasını gösterme arzusu içindeyiz.

28.09.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, " Türkiye'de oluşan olayların en küçüğünden en büyüğüne kadar, geçmişte ana vatan Türkiye'nin yavru vatanda göstermiş olduğu hassasiyetin ve duyarlılığın daha fazlasını gösterme arzusu içindeyiz." dedi.

Ataoğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan acı ve tatlı tüm olayları paylaştıklarını belirtti.

Gelecek günlerde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde farklı etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Ataoğlu, bu sayede KKTC'yi turizm, kültür, ticaret ve sanayi alanlarında daha iyi tanıtmayı istediklerini dile getirdi.

"Ana vatan ile yavru vatan arasındaki bu ilişki dünyaya örnek oluyor." diyen Ataoğlu, şöyle konuştu:

"KKTC olarak, Türkiye'de oluşan olayların en küçüğünden en büyüğüne kadar, geçmişte ana vatan Türkiye'nin yavru vatanda göstermiş olduğu hassasiyetin ve duyarlılığın daha fazlasını gösterme arzusu içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz bu küçük hareket umarım birilerine ders olur. Umarım bundan sonra teşebbüs içerisinde bulunacak olanlar da bir yerlerden uyarılır ki bizim bu birlik ve bütünselliğimizin bölünmeyeceğinin, daha fazla pekişeceğinin mesajını almış olurlar. Bundan sonra umarım bu kötü olaylar Türkiye'de yaşanmaz."

Ataoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Vali Çakacak da KKTC'nin haklı mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Çakacak, Mersin ile KKTC arasında çok sıkı bağ ve iş birliğinin bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Çakacak ve Ataoğlu, birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Ziyarette, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu Mersin'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement