Klasik Otomobiller Düğünlerin Gözdesi - Son Dakika
Güncel

Klasik Otomobiller Düğünlerin Gözdesi

Klasik Otomobiller Düğünlerin Gözdesi

Adana'da klasik otomobiller, evlenecek çiftlerin en mutlu günlerinde 'gelin arabası' olarak süslenip, düğünlerde başrolü oynuyor.

05.10.2014 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da klasik otomobiller, evlenecek çiftlerin en mutlu günlerinde 'gelin arabası' olarak süslenip, düğünlerde başrolü oynuyor.

Bir döneme damgasını vuran Chevrolet, Pontiac, Ford, Mercedes, Chrysler, Pleymut, Desoto, Olds Mobil ve Morris marka otomobiller, içindeki gelin ve damatlarla birlikte Adana yollarında görenleri hayran bırakıyor. Düğün töreni öncesi Seyhan Nehri kıyısındaki manzaraları fon yapıp, klasik otomobillerle birlikte objektiflere gülümseyen çiftler, en mutlu günlerini ölümsüzleştiriyor. Gelin arabası olarak süslenen klasik otomobillere kurulan gelin ve damatlar, Yeşilçam filmlerinin klasikleşen şarkılarını dinleyerek, gezintilerini daha keyifli hale dönüştürüyor.

'TEKERLEKLİ SEVGİLİ'

En yaşlısı 1929, en genci 1966 model olan, bir çoğu üzeri açık olan klasik otomobillerin sahipleri, 'tekerlekli sevgili'lerini bir günlüğüne gelin arabası olarak 600 ile 2 bin 500 lira arasında ücretlerle kiralıyor. Sahip oldukları pahalı oyuncaklarına 'Necla', 'Prenses', 'Kralım', 'Civcivim', 'Mutlu Mavim' gibi isimler veren klasik otomobil tutkunları, yakıt tüketimi yüksek ve orijinal yedek parça temini zor olan arabalarının masraflarını düğünlerde kiralayarak hafifletmeye çalışıyor.

Sosyal medyada 'Adana Klasik Otomobil Dostları' adıyla grup oluşturan klasik otomobil tutkunları, milli bayramlarda ve festivallerde kent turu atıp, aileleriyle birlikte piknik organizasyonlarında da bir araya gelerek, dayanışma sergiliyor.

DEVLET DESTEĞİ İSTENDİ

Adana Klasik Otomobil Dostları Grubu'nun kurucularından Kadir Acarlar, nostaljik arabalar için devlet desteği istedi. Acarlar şöyle dedi:

"Bu otomobilleri sürekli bakımdan geçirmemiz, harcama yapmamız lazım. En büyük isteğimiz nostaljik otomobillerden motorlu araç taşıt vergisi alınmaması veya cüzi miktarda vergi alınması. Bir de taşıt muayene sırasında klasik otomobil sahiplerine özel işlem yapılmasını istiyoruz. Avrupa ülkelerinde devletin koruduğunu duyduğumuz otomobillerimizin hurdaya verilmemesi için destek bekliyoruz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Klasik Otomobiller Düğünlerin Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement