Klima açmayan Minibüsleri Bildirin! - Son Dakika
Güncel

Klima açmayan Minibüsleri Bildirin!

Klima açmayan Minibüsleri Bildirin!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılan minibüslerde klima açma zorunluluğunu hatırlatarak halka seslendi.

03.08.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Alagöz vatandaşların klima açmayan minibüsleri plakalarıyla birlikte şikayet etmeleri halinde 190 ile 200 TL arasında ceza kesileceğini kaydetti.

İzmir'de, yolculardan gelen şikâyetler üzerine yapılan denetimlerde, sıcak yaz günlerinde klimalarını çalıştırmayan 30 minibüs şoförüne 208'er TL para cezası kesildi.

Şanlıurfa'da bunaltıcı yaz sıcaklarının yaşandığı bu günlerde, şehir içi ulaşımda minibüsleri kullanan yolcuların 'şoförlerin klimalarını açmadıkları' şikâyetleri de zaman zaman gündeme geliyor.

Bazı minibüslerin klima açmadıkları, bazılarının ise sadece şehir merkezinde klimaları çalıştırdıkları iddia ediliyor.

Vatandaşların klima açmayan minibüsleri plakalarıyla birlikte şikayet etmeleri halinde gerekli cezaların uygulanacağını vurgulayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Alagöz, cezaların ciddi manada caydırıcı olduğunu kaydetti.

Alagöz, "Bizde de bu işleri zabıta takip ediyor. Denetimlerini yapıyorlar. Şunu söylemekte fayda var. Bu şikayetleri zabıtaların durduğu yerde kendilerince bir savunma geliştiriyorlar. Vatandaşların bu şikayetlerini beyaz masaya araç plakalarıyla beraber bildirmesi bizim işimizi kolaylaştırır, zabıtanın işini kolaylaştırır. Çünkü o ihbarı kabul edip işlem yapabilir zabıta. Burada bir miktar görev vatandaşa düşüyor. Zabıta bir yerde duruyor. O bir müddet sonra anlaşılıyor. Hemen orada klima açılabiliyor ama vatandaşın aracın plakasıyla bildirmeleri yeterli. Asgari 200 liradan başlayan cezalar var. 190 ile 200 lira arasında her bir tanesi için. Bu konuda ciddi manada caydırıcıdır cezalar" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Klima açmayan Minibüsleri Bildirin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement