Kmü Sağlık Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Kmü Sağlık Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

12.06.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törende, hiç kimsenin kendi başına başarılı olamayacağını vurguladı.

Mutluluğu ve hüznü aynı anda yaşadığını dile getiren Gökmen,  "Dört yıl önce aramıza katılan genç kardeşlerimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşarken üniversitenin bir mensubu olarak ailemizin bireylerinden ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Fakat bu kardeşlerimizin güzel ülkemize önemli katkılar sağlayacağını bildiğim için de ayrıca mutluyum" dedi.

Öğrencilere gelecekle ile ilgili tavsiyelerde bulunan Gökmen, şunları kaydetti:

"Her bitiş yeni bir başlangıçtır ve diplomaları almak yeni bir başlangıca merhaba demektir. Bu günün de sizler için yeni ve başarılı bir başlangıca vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlık, bütün bireyler için vazgeçilmez en temel ihtiyaçlardan birisidir. Bu ihtiyaçların karşılanmasında akla ilk gelen sizlersiniz. Biz, size inanıyoruz. Her mesleğin kendine göre zorlukları vardır fakat güzellikleri ön plana çıkararak algılarımızı değiştirebilirsek duygularımızı da değiştirebiliriz. Hepimizin birinci görevi insanları yaşatmaktır. Hastaların yaşamasında hemşirelerin katkısı ise yüzde ellinin üzerindedir."

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin ise bu yıl yüksekokul olarak 15'inci mezunlarını verdiklerini belirterek, "65 öğrencimizi daha mezun etmenin onurunu yaşıyoruz. Dört yıllık süreçte gerek öğrencilerimiz gerekse öğretim elemanlarımız çok büyük gayret gösterdiler. Mezun olan öğrencilerimiz mesleklerini en iyi şekilde icra edecek donanıma sahipler ve gelecekte yüzümüzün akı olacaklar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, derece alan öğrencilere belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kmü Sağlık Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement