Ko-mek Gıda Terörüne Savaş Açtı - Son Dakika
Yerel

Ko-mek Gıda Terörüne Savaş Açtı

Ko-mek Gıda Terörüne Savaş Açtı

MEK Darıca sergi açılışında Sağlıklı Hayat konulu söyleşi gerçekleştirildi.

01.05.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KO-MEK Darıca sergi açılışında Sağlıklı Hayat konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK Darıca İlçe sergisi açılışı gerçekleşti. KO-MEK Türk Halk Müziği ekibinin konseri ile başlayan sergide Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu Sağlıklı Mutfaklar Projesi kapsamında "Sağlıklı Hayat" konu başlıklı bir söyleşi yaparak kimyasal maddelerin zararlı etkilerinden söz etti.

Serginin açılışında konuşma yapan Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Kursiyerlerimiz emek verdiler, göz nuru döktüler ve birçok eserler ortaya çıkardılar. İşte bu ürünler şimdi sergimizde sergileniyor. Sabahtan akşama kadar bu sergiyi dolaşsak yeridir. Biz yoğun çalıştığımızdan dolayı hızlı gezmek zorunda kalıyoruz. Bu sergi alanlarını gezdiğimizde gerçekten çok değerli çok farklı eserlerle karşılaşıyoruz. KO-MEK' te bir şeyler yapma kararlılığı içinde olan insanlar var. Bu talepleri karşılamak için çalışıyoruz. Farklı farklı branşlarda hangi alana ilginiz varsa yanınızda olmaya devam edeceğiz. Biz kendimizi yenilemek zorundayız. Öğrenmenin yaşı yok. Bizim halkımız her şeyin en güzeline layıktır. Siz bize görev verdiniz, biz bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. ve bundan sonrada yapacağız" şeklinde konuştu.

Sergi açılışında söyleşi yapan Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu günlük hayatta çok fazla katkı maddesine maruz kaldığımızı belirterek herkesin yılda 2 kg katkı maddesi tükettiğini söyledi. Livaoğlu, "Yapılan araştırmalara göre 2030 yılında kanser oranlarının yüzde 100'lere ulaşabilme riski var. Bu çok yüksek bir risk. Burada ailelere çok görev düşüyor. Katkı maddelerinden çocuklar daha fazla etkileniyor. Araştırmalara göre katkı maddelerinin zeka seviyesinde düşüşe neden olduğu tespit edildi" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ko-mek Gıda Terörüne Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement