Ko-Mek ile Adeta Yeniden Doğdu - Son Dakika
Yerel

Ko-Mek ile Adeta Yeniden Doğdu

Ko-Mek ile Adeta Yeniden Doğdu

MEK kursiyerleri, Darıca ve Çayırova ilçe sergilerini açtı.

02.06.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KO-MEK kursiyerleri, Darıca ve Çayırova ilçe sergilerini açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) hazırladığı 12 ilçe 12 sergi programını Darıca ve Çayırova ilçe sergi açılışlarıyla devam ettirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı sergilerde 37 yaşında eşini kaybeden 3 çocuk annesi KO-MEK Kursiyeri Tevhide Koyun, "KO-MEK'te okuma yazmayı öğrendiğimde dünyaya yeniden gelmiş gibi hissettim" dedi.

Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, umutsuzluğa düşülmemesi gerektiğini belirterek, "Gençlerimiz üniversiteyi bitirdikten sonra her şeyin bittiğini düşünerek iş arıyorlar. Bulamayınca da umutsuzluğa kapılıp kendilerini geliştirmek yerine kendi içlerine kapanıyorlar. Bizim geleceğimiz olan gençleri ben KO-MEK'te kendilerini geliştirirken görmek istiyorum. 7'den 70'e tüm halkımızın geleceğe umutla bakmasını istiyorum. Ben 60'lı yaşlardayım ama kendimi 25 yaşında gibi hissediyorum" dedi.

Çayırova sergi açılışında tüm kursiyerler adına konuşan Sümeyye Karcı, "İstanbul Üniversitesi Sosyoloji 2. Sınıf öğrencisiyim, 5 senedir Çayırova'da ikamet etmekteyim. Buraya taşındığımızda sudan çıkmış balığa döndüm. Mahalle yaşantısından yeni bir okula, yeni insanlara alışma gibi sıkıntılı süreçlerden geçtim. KO-MEK'e başlayana kadar boş zamanlarımın çoğunu İstanbul'da geçirirdim. Film izle, kitap oku, sevdiklerinle vakit geçir derken günler akıp gidiyordu. Yeni insanlarla tanışma yeni bir sosyal çevre edinme ihtiyacı duydum. KO-MEK'le birlikte hem yeni insanlarla tanışarak sosyalleştim, hem de kendimi kurslara gelerek her anlamda geliştirdim" dedi.

37 yaşında eşini kaybeden 3 çocuk annesi KO-MEK Kursiyeri Tevhide Koyun, "Eşimin vefatından sonra 3 çocuğuma hem anne hem de baba olmaya çalıştım. Ekonomik ve ailevi sorunlar derken sağlık sorunlarımdan dolayı avuç avuç ilaç kullanıyordum. Fakat KO-MEK kurslarına gelip okuma yazmayı öğrendiğimde dünyaya yeniden gelmiş gibi hissettim" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ko-Mek ile Adeta Yeniden Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement