KO-MEK'te yılsonu sergileri için hazırlıklar başladı - Son Dakika
Güncel

KO-MEK'te yılsonu sergileri için hazırlıklar başladı

Bu yıl farklı konseptle vatandaşların karşısına çıkmayı planlayan KO-MEKü, yılsonu sergileri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

02.04.2016 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçmişten günümüze renk renk KO-MEK

Geçtiğimiz dönemlere oranla daha geniş kapsamda hazırlanan KO-MEK, yöresel kültürlerle Kocaelili vatandaşların karşısına çıkacak. 12 ilçede yapılacak olan yılsonu sergileri için 7 bölgeye ayrılan ilçeler, kararlaştırılan ilçenin sosyal kültürel ve mimari özelliklerini göz önüne alarak hazırlıklarını yaptı. Marmara bölgesinin yöresel tüm görsellerini sergide vatandaşların beğenisine sunacak olan İzmit ilçe kurs merkezlerinde 5 Nisan'da yapılacak sergi için hazırlıklar neredeyse tamamlandı.

KANDIRA YÖRESİ İZMİT SERGİSİ'NDE

KO-MEK İzmit ilçede Tepeköy Kurs Merkezi olarak çalışmalarını tamamlayan kursiyerler Mevlana Kültür Merkezi'nde 5 Nisan'da yapılacak olan sergide görselliği ön plana çıkarırken ziyaretçileri de geçmişe götürmeye hazırlanıyor. İğne oyası usta öğreticisi Habibe Kılıç, mefruşat usta öğreticisi Şaziye Bayraktar ve giyim usta öğreticisi Ayşe Öndeş'in ortaklaşa tasarladığı Kandıra yöresine ait yöresel giysiler şimdiden ilgi odağı olmaya başladı.

ÜÇ GÜZEL OTURMUŞ GERGEFİN İŞLER

1960'lara kadar Kandıra'da yöresel halk tarafından kullanılan giysiler, yöreye ait anonim türkü olan ''3 güzel oturmuş gergefin işler'' türküsüyle harmanlanarak sergide yerini alacak. Dönemin tüm motiflerini barındıran giysiler günümüze de uyarlanarak 5 Nisan'da sergilenmeyi beklemeye başladı. Giyim usta öğreticisi Ayşe Öndeş yaptığı açıklamada, "Kandıra yöresine ait yöresel giysileri modernize ederek, ele aldığımız giysileri renk ve kendimize ait yorum da katarak tamamladık. Tüm vatandaşlarımızı 5 Nisan'da sergiye bekliyoruz" dedi.

5 NİSAN'DA GÖRSEL ZİYAFETE BEKLİYORUZ

7 ay gibi kısa sürede 43 kurs merkezinde 193 branşta toplam 33 bin 359 kursiyere eğitim veren KO-MEK, eğitim kalitesini her geçen yıl yükselterek hizmet vermeye devam ediyor. Yılsonu sergileri ile kursiyerlerin yaptığı ürünleri Kocaelililerin beğenisine sunan KO-MEK bu yıl ilk sergisine 5 Nisan'da Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak sergiyle İzmit ilçeden başlıyor. Marmara bölgesinin tüm güzelliklerinin 3 gün boyunca sergileneceği sergiye tüm vatandaşlarımız davetli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KO-MEK'te yılsonu sergileri için hazırlıklar başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement