Ko-mek'ten Yabancılara Türkçe Kursu - Son Dakika
Yerel

Ko-mek'ten Yabancılara Türkçe Kursu

Ko-mek\'ten Yabancılara Türkçe Kursu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları (KO-MEK), Türkiye’ye yerleşen yabancı uyruklu kişilere Türkçe dersleri ile destek oluyor.

25.02.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları (KO-MEK), Türkiye'ye yerleşen yabancı uyruklu kişilere Türkçe dersleri ile destek oluyor.

KO-MEK, yabancı uyrukluların Türkiye'ye alışmaları için kendilerine sağladığı Türkçe kursu ile adaptasyon merkezi hizmeti sunuyor. Bu kapsamda yabancı uyruklu vatandaşların birbirleriyle arkadaşlık kurdukları KO-MEK Mimar Sinan Kurs Merkezi'nde açılan Türkçe dil branşı, yabancılar tarafından yoğun ilgi görüyor. 18 kursiyerin eğitim gördüğü sınıf kursiyerlerin ikinci evleri haline geldi.

İzmit ilçesinde bulunan Mimar Sinan Kurs Merkezi, Türkçe dersleri ile yabancı uyruklu vatandaşlara destek oluyor. Türk bir iş arkadaşının tavsiyesi üzerine KO-MEK' te Türkçe kursuna başlayan Aleksandra Uzuner, kurs ile yeni arkadaşlar bulduğunu belirterek, "Burada Türkçe konuşmak, sohbet etmek çok önemli. Türkçeyi öğrendiğimde hem kendimi ifade edebilir hem de birçok arkadaş bulabilirim" dedi.

Kursiyerlerden aslen Çeçenistanlı olan ve daha önce Moskova'da yaşayan 2 çocuk sahibi Tabari Kurtoğlu ise da KO-MEK' ten çok fayda gördüğünü belirterek, "Burası çok büyük bir fırsat. Burada hem arkadaş çevremiz genişliyor hem de Türkçemiz ilerliyor. Daha önce Türkçe konuşmayı çok az biliyordum ve çok hatalı konuşuyordum. Ama burada hocalarımız gramer ve telaffuzları anlatıyor. Artık kelimeleri daha düzenli kullanıyorum. Yaklaşık iki yıldır kurslara devam ediyorum. Kursların hem ücretsiz olması hem de yaşadığım yerde olması benim için avantaj" diye konuştu.

KO-MEK' te açılan Türkçe kursları farklı sebeplerle Türkiye'ye gelen yabancılara fayda sağlarken, özellikle üniversite öğrencilerine de destek oluyor. 1,5 yıl önce üniversite eğitimi için Pakistan'dan Kocaali'ye gelen Sajjad AHMAD ve Muhammed ASSHAD Türkçe öğrenmek için KO-MEK kurslarının çok faydalı olduğunu ifade ettiler.

5 ay önce Japonya'dan Türkiye'ye gelen Yaya Uzun, Türk bir arkadaşının tavsiyesiyle kursa geldiğini söyleyerek, "Sınıf arkadaşlarım çok kibar, öğretmenim çok güzel, ben çok mutluyum" dedi.

Faslı Najia Banabak, Kazakistan' dan gelen Kavira Yılmaz ve Letonya' dan gelen Zane Başar da KO-MEK' ten, usta öğretici ve personelden memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ko-mek'ten Yabancılara Türkçe Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement