Koalisyon Dönemlerini Hatırlatan Bakan Eroğlu'ndan İstikrar Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Koalisyon Dönemlerini Hatırlatan Bakan Eroğlu'ndan İstikrar Vurgusu

Koalisyon Dönemlerini Hatırlatan Bakan Eroğlu\'ndan İstikrar Vurgusu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreni için Aydın'a geldi.

16.10.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreni için Aydın'a geldi. Açılışlar öncesi Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, istikrar olmadan hiçbir gelişmenin olmayacağını savunarak geçmiş koalisyon dönemlerinde ülkenin geriye gittiğini söyledi. Bakan Eroğlu ardından Köşk İlçesi'ne geçerek 17 tesisin toplu temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Köşk İlçesi'nde düzenlenecek toplu açılış ve temel atma töreni için Aydın'a geldi. İlk olarak Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, gündemi değerlendirdi. AK Parti hükümetlerinin 13 yılda Aydın'da 12.5 milyar liralık yatırım yaptığını belirten Bakan Eroğlu, bu miktarın 4.5 milyar lirasının Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu söyledi. Eroğlu, "Sayın Başbakanımız, Ege Bölgesi'nin gelişimi için bir proje talimatı verdi. Bakanlık olarak altı ay çalışarak Ege Gelişim Projesi'ni (EGEGEP) hazırladık. 2015-2019 yılları arsında Aydın'da dahil olmak üzere tüm Ege'de bu projeyi uygulayacağız. 25 milyar lira harcayarak 4 bin 547 tesis inşa edeceğiz. Bizim yaptıklarımıza başkalarının hayali bile ulaşmaz. Çünkü bu bir heyecan ve insanları sevme meselesi" dedi.

"7 ŞER CEPHESİ, DIŞ GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTI"

1 Kasım seçimlerine çok az bir süre kaldığına işaret eden Bakan Eroğlu, bir ülkedeki ekonomik gelişimin üretim, istihdam, ihracat ve istikrar olduğunu ifade etti. İstikrar olmadan hiçbir gelişmenin olmayacağını savunan Eroğlu, "Geçmiş koalisyon dönemlerinde Türkiye hep geriye gitmiştir. O dönemde 70 sente muhtaç olmuştur. İMF'nin karşısında el pençe divan durarak para istemek için yalvarmıştır. IMF gelip Türkiye'yi yönetmeye kalmıştır. İlk defa AK Parti hükümetleri döneminde İMF'ye borçlar ödendi, paradan 6 sıfır atıldı, dünyada kriz varken Türkiye'de kriz teğet bile geçmedi. Avrupa ülkelerinde büyüme neredeyse sıfır iken, Türkiye dört dörtlük büyüdü" dedi.

7 Haziran'dan sonraki süreci değerlendiren Bakan Eroğlu, "Arkasına terör örgütünü alan dördüncü partiyi meclise sokmak için 7 Şer cephesi gayret etti. 7 Şer cephesi; 'dış akıl', 'yabancı basın', 'paralel yapı', 'PKK'yı destekleyen dış ülkeler ve yabancı istihbarat kuruluşlarıyla işbirliği yaptı. Bunlar Türkiye'nin önünü kesmek ve tek başına iktidar olmasın diye gayret içerisinde oldular. Ben bütün Türkiye'yi gecen bir kişi olarak şunu gördüm; vatandaş bu durumdan son derece üzgün. Halk siyasi istikrarın bozulmasının ne kadar ekonomiye yansıdığını, istihdama etkisini ve özellikle Türkiye'nin gelişmesine zararlar verdiğinin farkına vardı. Çünkü 7 Haziran'dan bugüne kadar yaşanan her şey ortada" dedi.

"İLK DEFA OY KULLANAN GENÇLER, KOALİSYON NE BİLMİYORDU"

Milletin Türkiye'de son dönemde yaşananlara bizzat şahit olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, özellikle gençlerin 'koalisyon' hakkında yeni bilgi sahibi olduğunun altını çizerek, "İlk defa oy kullanan gençlerimiz, daha önceden koalisyon nedir bilmiyorlardı. Gençler tarafından internette en çok tıklanan 'Koalisyon nedir?' olmuş. İnternette de çok güzel bir karikatür var. Koalisyonu çok iyi tarif etmiş ve bende bunu twitter hesabımdan paylaştım. Bir at arabasını üç at farklı farklı yönlere çekmeye çalışıyor. Dolayısıyla at arabası bir yere gidemiyor. Koalisyon budur. Çoğu vatandaş 'Elim kırılsaydı, pişmanız' diye konuşuyor. Gittiğimiz her yerde bizi kucaklıyorlar. Özellikle ben MHP ve CHP'ye oy vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum, onları da seviyoruz. Biz ayrım yapmadan herkese hizmet ve sevgi götürdük. Vatan millet için çalışıyoruz. İnşallah onlarda bu seçimde istikrarı dikkate alarak tercihlerini yapacaklar. Onlardan da destek bekliyoruz. 1 Kasım bir milat olacaktır. ya Türkiye'nin ilerlemesi ya da yerinde sayması hatta geriye gitmesi şeklinde iki alternatif var. Dolayısıyla vatandaş istikrardan, gelişmeden, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalamak isteyen bir hükümet ve partiden yana tavır alacaktır. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE, NÜKLEERDE GERİ KALDI"

Enerji yatırımların çevreye zarar verdiği yönündeki eleştirilerle ilgili bir soruya Bakan Eroğlu, şu yanıtı verdi:

"Biz enerjide dışa bağımlıyız. Enerji çeşitliliği, enerji arz güvenliği ve kendi kaynaklarımızın kullanılması gibi üç tane politikamız var. Ben samimi olarak şunu söyleyeyim; Türkiye, nükleer santralde çok geri kaldı ve zaman kaybetti. Bir çevre profesörü ve 4 binden fazla çevre mühendisi yetiştirmiş birisi, tüm dünyada çevre konusunda sayılı bir kişi ve aynı zamanda kitapları olan bir kişi olarak söylüyorum: Türkiye nükleer enerji santrallerinde çok geri kalmıştır. Yapılacak tek şey, ileri teknolojileri uygun yerde seçmektir. Yapılacak budur ve bir an önce yapılması şarttır. Fransa'da Paris'in hemen yanında nükleer santral vardır ve enerjisinin yüzde 80'ini nükleer santrallerden temin etmektedir. Bizim eski iptidai şeyleri bir yana bırakmamız gerekiyor. Biz nükleer santral yapmasak bile çevremizde Doğu bloğu ülkelerinden kalma eski santraller var. Bizim için en büyük tehdit onlar. Hemen sınırımızın ötesinde eski nükleer tesisler var, yenisini de yapıyor, bunu da dikkate alın. Ermenistan'da da iptidai var, onların da kapatılması lazım bana göre, burnumuzun dibinde. Basın bunlara dikkat ederse daha iyi olur. Benim makalelerim, kitaplarım var, onları size gönderebilirim. Artık nükleer atıkların bertarafı da şu anda mümkün. Herhangi bir riski de kömür santralinin riskinden çok daha düşük, bunu da özellikle vurgulamak istiyorum"

TÖRENE KATILDI

Valilik ziyaretinin ardından Köşk İlçesi'ndeki açılış ve temel atma törenine giden Bakan Eroğlu'na; AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti Aydın milletvekili adayları Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Bakanlığa bağlı kurumların temsilcileri ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre eşlik etti. Köşk İlçesi'nde de yaptığı konuşmada siyasi istikrar vurgusu yapan Bakan Eroğlu, toplam değeri 49 milyon lira olan tesislerin açılışını ve temel atma törenini yaptıktan sonra helikopterle Aydın'dan ayrıldı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koalisyon Dönemlerini Hatırlatan Bakan Eroğlu'ndan İstikrar Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement