Kobani'de Çatışmalar 40. Gününe Girdi - Son Dakika
Güncel

Kobani'de Çatışmalar 40. Gününe Girdi

Kobani\'de Çatışmalar 40. Gününe Girdi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 40. gününe girdi.

24.10.2014 14:08  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 40'ıncı gününe girdi. Bugün de IŞİD militanları Kobani merkezi ile sınır kapısının bulunduğu bölgeye yönelik havan saldırısı düzenlerken, YPG militanları ile ilçenin doğusundaki Til Şeir Tepesi'ne bayrağını dikti.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Telabyad ile Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Carablus'un kontrol altına alan IŞİD militanları, 40 gün önce bu iki ilçe arasında kalan PYD denetimindeki Kobani'ye yönelik saldırı başlattı. IŞİD militanlarının ele geçirmek istediği Kobani'ye ulaşmak için kullandığı güzergah üzerindeki yüzlerce köyde yaşayan binlerce Suriyeli evini terk etti ve sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı.

20 gün önce Kobani çevresine ulaşan IŞİD militanları, Kobani'nin doğu tarafındaki dış mahallelerinde YPG güçleri ile sokak çatışmalarına başladı, ardından çatışmalar güney bölgesine de kaydı. IŞİD militanlarının saldırısına karşı koyan YPG güçlerine daha sonra ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin uçakları da bombardıman ile destek verdi. Bombardımanla etkilenen IŞİD militanları geri çekilirken, YPG güçleri de yapılan silah desteği ile moral buldu ve savunma hattından çıktı ve doğu tarafında saldırı pozisyonuna geçti.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Geçen hafta aralıklarla çatışmaların sürdüğü Kobani'de, son birkaç gündür çatışmalar yeniden yoğunlaştı. Gündüz saatlerinde aralıklarla duyulan çatışma sesleri, havanın kararmasının ardından doğu ve güneyde yoğunlaşırken, YPG güçlerine özellikle öğleden sonra ve akşamları uçaklar bombardımanla desteğini sürdürüyor. IŞİD militanları son günlerde kentin doğu ve güney bölgesinden YPG güçlerinin bulunduğu mevziler ile sınır kapısı yakınındaki bölgelere havan topu mermileri ile saldırdı. Havan saldırılarında zaman zaman mermiler sınırı aşarak Türkiye tarafına düşerken, YPG güçleri uçaksavar ve roketlerle IŞİD militanlarına karşılık veriyor.

Çatışmaların 40'ıncı gününde Kobani'nin doğu ve güney bölgesinden sık sık dumanlar yükselmeye devam etti. Havan ve roketlerle vurulan yerleşim alanlarından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor. Suriye tarafında yaşanan çatışmalar ise sınırın Türkiye tarafındaki yüksek bir tepede toplanan yüzlerce kişi tarafından da gün boyu takip ediliyor.

TİL ŞEİR TEPESİ'NE YPG BAYRAĞI

Kobani'nin batısında bulunan ilçeye birkaç kilometre mesafede olan ve günlerdir sık sık el değiştiren Til Şeir Tepesi dün akşam saatlerinde IŞİD'in eline geçti. Tepede kontrolü sağlayan IŞİD militanları kendi bayraklarını diktikten kısa süre sonra savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardımanda IŞİD militanları yaşamını yitirirken, Kobani için stratejik öneme sahip olan Til Şeir tepesinin denetimi YPG güçlerine geçti. YPG güçleri ele geçirdikleri Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki Til Şeir tepesine bugün kendi bayraklarını dikti.

SINIRDAN ARAÇ KAÇIRILIYOR

Öte yandan daha önce Türkiye'ye gelen sığınmacıların kabul edildiği Yumurtalık bölgesinde Suriyeliler'e ait bazı araçlar öğle saatlerinde sınır hattından kaçırılmak istendi. Suriye tarafında park halinde duran bazı araçların kaçırıldığını fark eden askerler zırhlı araçlarla bu kişilerin peşine düştü. Araçlardan birisi kontrolünü kaybederek devrilirken, bazı araçlar ise patika yollardan kaçarak izini kaybettirdi. Kaçırılmak istenirken devrilen bir minibüste hasar oluşurken, askerler hafif yaralanan şüpheliyi gözaltına alarak karakola götürdü. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kobani'de Çatışmalar 40. Gününe Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement