Kobani'deki Bombalı Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Kobani'deki Bombalı Saldırılar

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Kobani'deki saldırıları kınayarak, "Her türlü ırkçılıktan, mezhepçilikten ve hoşgörüsüzlükten doğan örgütlü ve sistematik şiddet olaylarına karşı uluslararası demokrasi ve özgürlükler cephesinin kurulmasının zamanı çoktan gelmiştir.

27.06.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Kobani'deki saldırıları kınayarak, "Her türlü ırkçılıktan, mezhepçilikten ve hoşgörüsüzlükten doğan örgütlü ve sistematik şiddet olaylarına karşı uluslararası demokrasi ve özgürlükler cephesinin kurulmasının zamanı çoktan gelmiştir. Dolayısıyla dünya halklarının özgürlükçü siyasi, toplumsal ve dinsel temsilcilerine bu iç içe geçmiş krizleri geriletme temelinde büyük bir sorumluluk düşmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş ile Yüksekdağ, "İnsanlığa yönelik saldırılara karşı daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük" başlıklı ortak yazılı açıklamalarında, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere her gün yüzlerce sivilin acımasızca katledildiği kaotik ve yıkıcı bir savaşın sınır ve vicdan tanımaksızın geliştiğini derin bir kaygıyla takip ettiklerini kaydetti.

Halkların kendilerini güvende ve barış içinde hissedebileceği sosyal ve siyasal koşulların giderek zayıfladığı ileri sürülen açıklamada, kutuplaştırıcı ve şiddet odaklı bir atmosferin giderek kriz içinde yeni krizlerin gelişmesine sebep olduğu savunuldu.

Demirtaş ve Yüksekdağ ortak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her türlü ırkçılıktan, mezhepçilikten ve hoşgörüsüzlükten doğan örgütlü ve sistematik şiddet olaylarına karşı uluslararası demokrasi ve özgürlükler cephesinin kurulmasının zamanı çoktan gelmiştir. Dolayısıyla dünya halklarının özgürlükçü siyasi, toplumsal ve dinsel temsilcilerine bu iç içe geçmiş krizleri geriletme temelinde büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Son günlerde Kobani'de 150'yi aşkın sivilin planlı bir şekilde katledilmesi, Şii camilerine dönük bombalı saldırılar, Tunus'ta gerçekleştirilen plaj baskını ve Fransa'daki fabrika baskınının birbirlerinden kopuk olmadığı son derece açıktır. El-Kaide, IŞİD, El-Nusra gibi örgütler ile bu örgütlere dolaylı ya da dolaysız destekte bulunan tüm siyasi çevrelerin izole edilmeleri ve yargılanmaları için uluslararası toplumun önünde tarihsel bir görev bulunmaktadır. Halkların Demokratik Partisi olarak özgürlükler ve demokrasi cephesinin geliştirilmesi için her türlü çabayı göstereceğimizi, Türkiye'de de varlığını sürdüren ırkçı ve katliamcı örgütlere karşı Diyarbakır patlamasında olduğu gibi dayanışmamızı daha da güçlendireceğimizi herkesin bilmesini isteriz."

Demirtaş ve Yüksekdağ, Rojava, Tunus, Kuveyt ve Fransa'daki terör olaylarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, halklara baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kobani'deki Bombalı Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement