Kobani'deki Peşmerge Birliği, Erbil'e Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Kobani'deki Peşmerge Birliği, Erbil'e Ulaştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gönderildikleri Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), görevlerini tamamlayan 3'üncü Peşmerge birliği, özel uçakla Erbil'e ulaştı.

28.02.2015 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gönderildikleri Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), görevlerini tamamlayan 3'üncü Peşmerge birliği, özel uçakla Erbil'e ulaştı.

Erbil Uluslararası Havalimanı'nda 149 kişiden oluşan Peşmergeler için karşılama töreni düzenlendi. Peşmergeleri, yakınları, valilik ve askeri yetkililer karşıladı.

Kobani'de 21 Ocak'ta hayatını kaybeden Zerevan Ekrem Abdulmecid adlı askerin ailesi de havalimanına gelenler arasında yer aldı. Peşmergeleri karşılayan Abdulmecid'in yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ölen arkadaşlarının aile bireylerinin hüzünlü karşılamalarına tanık olan Peşmergeler de gözyaşlarını tutamadı.

Duygusal atmosferin hakim olduğu karşılama töreninde Erbil'e bir eksikle geldikleri için üzüntülü olduklarını belirten Peşmergeler, "buruk döndük" mesajı verdi.

IŞİD militanlarının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Peşmergenin ağabeyi Neçirvan Ekrem Abdulmecid, yaptığı açıklamada, "Kardeşim şehit olduğu günden bu yana Kürdistan hükümeti yetkilileri bizi yalnız bırakmadı. Kardeşim, kahramanca mücadele verip şehit oldu. Onunla gurur duyuyoruz" dedi.

Erbil'e dönen birlikte yer alan Doktor İzettin Temo da duygularını şöyle dile getirdi:

"122 gün Kobani'de kaldım. Kobani'nin özgürleştirilmesine sevindim ama buraya üzgün geldim. Erbil'e bir eksikle döndük. Ayrıca gelmeden bir hafta önce en az 7 kişi kollarımın arasında can verdi. IŞİD'e karşı mücadele eden Kürt grupları, Peşmerge güçlerinin zarar görmemesi için bedenlerini siper ediyordu. Vahşi ve insanlık düşmanı bir örgüte karşı savaşmak en büyük görevdir. Gerekirse tekrar gideriz."

Verilen mesajların adından 43 gün Kobani'de görev yapan Peşmergeler, yakınlarına sarılarak hasret giderdi ve daha sonra evlerinin yolunu tuttu.

3'üncü Peşmerge birliği, 16 Ocak'ta Kobani'de göreve başlamıştı. Birlik, görevi bugünden itibaren 124 kişiden oluşan 4'üncü gruba devretti.

IKBY, ilk olarak Türkiye'nin geçiş izni vermesiyle 28 Ekim 2014'te Kobani'ye 150 kişilik Peşmerge birliği göndermişti. İkinci birlik ise 3 Aralık'ta Kobani'de görev almıştı. IKBY tarafından gönderilen dördüncü birlik ise dün akşam Kobani'ye geçmişti.

Peşmergeler, hali hazırda Kobani'de diğer Kürt grupları ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte terör örgütü IŞİD'e savaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kobani'deki Peşmerge Birliği, Erbil'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu
    13:43 Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu

    Seydikemer ilçesindeki Minare Mahallesi Muhtarı Şahsene Gündüz, Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli'yi ziyaret etti. Gündüz, projelerini anlatırken kadınların daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Akdenizli ise Gündüz'ü başarısından dolayı tebrik ederek, kadınların toplumun her köşesinde aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Advertisement