Kobani'den 10 Günde 545 Yaralı Geldi - Son Dakika
Güncel

Kobani'den 10 Günde 545 Yaralı Geldi

Kobani\'den 10 Günde 545 Yaralı Geldi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, hafta sonunda da Suriye’den gelen misafirleri kaldıkları Suruç Yatılı Bölge İlkokulu’nda ziyaret etti.

14.10.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, hafta sonunda da Suriye'den gelen misafirleri kaldıkları Suruç Yatılı Bölge İlkokulu'nda ziyaret etti. Sınırdan getirilen yaralılar hakkında da bilgi veren Vali Küçük, 10 günde gelen yaralı sayısının 545 olduğunu açıkladı.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile birlikte geldiği Yatılı Bölge Okulu'nda devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Küçük, Suriyeli çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Burada Suriyeli misafirlerle sohbet eden Vali Küçük, dile getirilen sorunları not alarak çözümü için yetkililere talimat verdi. Vali İzzettin Küçük, çadır kentte kalan ailelerin, engelli çocukları için talep ettikleri tekerlekli sandalyelerin bir an önce temin edilmesini istedi.

Kapasitesinin artırılması planlanan Yatılı Bölge Okulu'nda yeni çadırların kurulacağı alanda da incelemeler yapan Vali Küçük, basın mensuplarının soruları üzerine, kapasite artırma çalışmalarının yeni bir göç dolayısıyla olmadığını, önceden göç etmiş olup uygun olmayan yerlerde kalanları buralara nakletmek amacıyla yapıldığını belirtti.

Sınırdan getirilen yaralılar hakkında da bilgi veren Vali Küçük, 10 günde gelen yaralı sayısının 545 olduğunu, bunların büyük bir kısmının da kurşunla yaralanan kişiler olduğunu, gelen yaralılarınsa Suruç Devlet Hastanesi'ne alındığını belirtti.

Açıklamasının ardından incelemelerini sürdüren Küçük, daha sonra Suruç Kaymakamlığına geçerek kriz merkezinin çalışmalarına katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kobani'den 10 Günde 545 Yaralı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement