Kobani Eylemlerinde 21 Kişi Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Kobani Eylemlerinde 21 Kişi Yaşamını Yitirdi

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto için yapılan eylemlerde 21 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

08.10.2014 12:25  Güncelleme: 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Diyarbakır'da 10, Mardin'de 5, Siirt'te 2, Van'da 1 ve Batman'da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş'ta da 1 kişi, başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti. Açıklamayı Tarım Bakanı Mehdi Eker yaptı.

Mehdi Eker'in açıklamasının ardından bir acı haber daha geldi. Siirt'te Doğan Mahallesi'ndeki olaylar sırasında göstericilerin yaralı bir şekilde Halk Eğitim Merkezi önüne getirerek 112 Acil Servis ekiplerine teslim ettikleri Davut Nas (19) kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Bu acı kayıpla birlikte ölü sayısı 21'a yükseldi.

ATATÜRK BÜSTÜNÜ AŞAĞIYA ATTILAR

Diyarbakır'da önceki gün başlayan eylemler, dün de devam etti. Ofis Semti'ndeki bir görenci yurdunda bulunan Atatürk büstü, öğrenciler tarafından binadan aşağıya atıldı, tekmelendi. Kent merkezindeki banka şubeleri ve ATM'lerine zarar verildi.

ÇATIŞMALARDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Protestoların arttığı akşam saatlerinde, iddiaya göre PKK yanlılarıyla Hizbullahçılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 10 kişinin öldüğü bildirildi. Kentte ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Sur İlçesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan polislerin üzerine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Bir polis yaralandı. 2 güvenlik görevlisi molotof ve taş atılması sonucu yaralandı.

HAYATINI KAYBEDEN 8 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

45 KİŞİ HASTANEDE

Ölenlerden 2 kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, bu kişilerin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Olaylarda yaralanan 45 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Diyarbakır'da dünkü olaylarda kışkırtıcılık yaptıkları belirlenen 30 kişi de gözaltına alındı.

GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇILDI

Siirt Kurtalan ilçesinde dün saat 17.30'da toplanan bir grup sloganlar eşliğinde, AK Partili belediye binasına yürüdü. Gruptan bazıları binaya molotofkokteyli attı. Bu sırada bahçede bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Karatay'ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Dağılan göstericiler daha sonra Karatay ile yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Bu sırada Karatay'ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtılar.

KAFASINA GAZ FİŞEĞİ İSABET ETTİ

Muş'ta göstericiler, tüm cadde ve sokaklarda barikat kurup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotofkokteyli ile karşılık veren grupla polis arasında gerginlik tırmandı. Olaylar sırasında kafasına gaz fişeği isabet eden Hakan Buksur (25) öldü.

BATMAN'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ, ASKER ŞEHRE İNDİ

Batman'da bugün çıkan olaylarda Turgut Özal Bulvarı mevkiinde 23 yaşındaki Emrah Demir, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Demir, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İki gündür süren olaylar nedeniyle Valiliğin sokağa çıkma yasağının yanısıra okulları bir gün (Çarşamba) tatil ettiği Batman'da, akşam saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler kent merkezine indi. Kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, polis araçlarından halka sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anonslarla duyuruldu.

MARDİN 5 ÖLÜ!

Kent genelinde çıkan olaylarda 5 kişi öldü. Derik ilçesinde göstericiler, birçok yolu taş ve çöp konteynerleri ile trafiğe kapattı. AKP ve HüdaPar ilçe başkanlıklarına molotofkokteylleri ve taş atan göstericiler, müdahale eden polis panzerlerine de saldırdı. İlçenin Kale Mahallesi'nde toplanan bazı gruplar ise Kaymakam İsmail Sündük'ün lojmanına taşlarla saldırdı.

MUŞ'TA 1 KİŞİ ÖLDÜ

MUŞ'un Varto İlçesi'nde Suriye'nin kuzeyindeki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle 25 yaşındaki Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt, Mehmet Salih Bingöl ile Diyar Barut yaralandı. da yaralandı.

IŞİD'in Kobani'deki saldırısını protesto edilen Varto İlçesi'nde esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik görüldü. Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt yaralandı. Buksur'un cenazesi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

CENAZE İLE 2 YARALI MUŞ'A GETİRİLDİ

Muş'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto etmek için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle ölen 25 yaşındaki Hakan Buksur'un cenazesi ile yaralanan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl ile 19 yaşındaki Diyar Barut, Muş Devlet Hastanesine getirildi. Devlet Hastanesine getirilen yaralılardan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl'ün başından Diyar Barut'un ise burnundan gaz fişeği kapsülünden yaralandığı belirtildi. Yaralıların tedavisi devam ederken, Hakan Buksur'un cenazesine de otopsi yapıldı.

VAN'DA 1 ÖLÜ!

Van'da da 55 yaşındaki Hamit Caner'in hayatını kaybettiği olaylarda, onlarca araç ve işyeri yakıldı ve bankaların ATM'leri zarar gördü. Van ve Hakkari'nin ilçelerinde kepenkler açılmazken, Van'ın Erciş İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

5 İLDE OKULLAR TATİL

Diyarbakır, Mardin, Van, Siirt ve Batman'ın bazı ilçelerinde okullarda tatil ilan edildi.

Mardin Valiliği, IŞİD'in Kobani saldırısını bahane ederek düzenlenen protesto gösterilerinde şiddetin her geçen dakika artması nedeniyle, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, ve Savur ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "05.10.2014 tarihinden itibaren Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimiz başta olmak üzere ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde 07.10.2014 günü saat 17:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, şehirde iki gündür devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bu akşam saat 22.00′dan sabah saat 07.00′ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat: 22.00′den, 08.10.2014 günü sabah saat:07.00′ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirilecektir."

Öte yandan Diyarbakır Valiliği kentteki ilk ve orta dereceleri okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş ilçesinde saat 18.00′den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Van'da, Kobani'ye yönelik saldırılar nedeniyle çıkan olaylar üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "İlimizde meydana gelen olaylar nedeniyle 08 Ekim 2014 Çarşamba günü eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

BATMAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Batman Valiliği, iki gündür olayların sürdüğü kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yarın, kentteki tüm okullarda da eğitime bir gün ara verildi.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı üniversitede eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereği Hakkari Üniversites'nde yarından itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Kobani Eylemlerinde 21 Kişi Yaşamını Yitirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kobani Eylemlerinde 21 Kişi Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • KÖY: BU BEYİNSİZ CAHİLLER OLDUKÇA BU ÜLKE GELİŞMEZ, MAŞA BUNLAR MAŞA 66 1 Yanıtla
  • AYŞE: EKMELETTİN İÇİN BİRLEŞENLER ŞİMDİ SOKAKTA BİRLEŞMİŞLER 16 29 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: VATANSIZ HAİNLER VATANSIZ DOGDU VATANSIZ CEHENNEME GİTTİLER:) 33 11 Yanıtla
  • cölemerg: biraz daha dewam edin ırkcı soylemlere adamlar nie kobanede demiyorsunuz. lan adiler kobanedeki ambargoyu kadırdınız mı ki adamlar gitsin bu arada ypg sizden ne silah istiyo nede ypg ye yardım etmenizi istiyor dingiller ypg sadece tüfekle bile tam tamına 3 yıldır sizin bu dinsiz destekçilerinizi cehenneme yolluyor zaten. türkiye akıllı ol iş-ite verdigin destegi kes ambargoyu kaldır bu ırkcı yarumcularıda deşifre edip hakkariye yolla tcnin asıl düşmanları bu yorumculardır. . . 12 16 Yanıtla
  • DAVAR ÇOBANI: BU ÜLKENİN BANA İHTİYACI VAR ÇOBANLIĞI BIRAKIP GELİYORUM AÇILIN ULEEN DEVİT TEYYİP 25 0 Yanıtla
  • ADOLF HİTLER: BETER OLSUN. DEVAMINI BEKLİYORUZ 19 1 Yanıtla
  • HASAN: HDP, BDP VE BAŞTA CHP OLMAK ÜZERE SOL GÖRÜŞ YİNE SOKAKLARI KARIŞTIRIYOR. TIPKI GEZİ PARKI MİSALİ 18 1 Yanıtla
  • baki onat: siziin surecinizi allah belasini versin adalet se herkeze ayni adaleti ver bu nasil adalet polise vur emri verme ceteciler yaksin yiksin oratalligi öncee adalet varsa kurt millet vekillerini ipe asmakla baslaa sonraa zaten adalet gelir öncee vataanaa ihanet edeni askii adalet gelsin turkleri bu pislik insanlarla ayni havayi solumayaaa hak edmiyor turk insani adalet varsaaa önce vatan hainlerini tek tek kursuna dizki adalet olsun 12 7 Yanıtla
  • SALİH: süreci hdp bitirmiştir, BU SAATTEN SONRA TÜRKİYE TÜM GÜCÜYLE PKK YA SAVAŞ AÇMALI VE TEMİZLEMELİDR. 16 1 Yanıtla
  • gerçekler: HİÇBİR ZAMAN TÜRKİYE YANINDA OLMAYANLAR , SÜREKLİ GELİŞİME ÇÖLME TAKANLAR ŞİMDİ TÜRKİYEYİ SAVAŞA SOKUP DAĞITMAK İSTİYORLAR, AMA BUNLARI YAPAN BENİM KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞIM DEĞİL , KÜRT KÖKENLİ HAİNLER 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement