Kobani Gösterileri MOBESE Kameralarında - Son Dakika
Güncel

Kobani Gösterileri MOBESE Kameralarında

Kobani bahanesiyle düzenlenen gösterilerde, kamu binaları, banka şubeleri, iş yerleri ve otomobillerin ateşe verilişi MOBESE kameralarına yansıdı.

22.10.2014 13:02  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek izinsiz gösterilerin düzenlendiği Batman, Siirt ve Şırnak'ta çıkan olaylarda göstericilerin molotofkokteyli atarak okul, kamu binaları, banka şubeleri, iş yerleri ile otomobilleri ateşe verişinin detayı MOBESE kayıtlarında görülüyor.

ELLERİNDEKİ SİLAHLAR DİKKAT ÇEKTİ

Caddelerde ateş yakıp, barikat kurduktan sonra olay yerine gelen güvenlik güçlerine taş, havaifişek ve molotofkokteyli ile saldıran göstericilerin bazılarının elinde silah bulunduğu güvenlik kameralarınca kaydedildi.

KAMERAYI SÖKTÜLER

Batman'daki olaylarda PTT aracının göstericiler tarafından ateşe verildiği ve bazı göstericilerin MOBESE direğine tırmanarak kamerayı yerinden söktüğü göze çarpıyor.

AV TÜFEĞİYLE ASKERİ VURDULAR

Siirt'teki olaylarda, göstericinin av tüfeğiyle güvenlik güçlerine ateş etmesi nedeniyle bir askerin kolundan yaralanışı da görüntülerde yer alıyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde amatör kamera tarafından kaydedilen görüntülerde ise yüzü kapalı göstericilerin, ip bağladıkları ve üzerinde MOBESE kamerasının yer aldığı direği devirmesi ve ardından kameraları tahrip edişi görülüyor.

Bu arada emniyet müdürlüğü ekiplerinin, saldırganların yakalanması için olayların yaşandığı bölgelerdeki güvenlik ve amatör kameralara yansıyan görüntülerle ilgili incelemesi sürüyor.

Kobani Gösterileri MOBESE Kameralarında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kobani Gösterileri MOBESE Kameralarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement