Kobani İçin 4'üncü Peşmerge Birliği Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kobani İçin 4'üncü Peşmerge Birliği Yola Çıktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Suriye'nin Kobani (Ayn el-Arab) ilçesine göndermek üzere 4'üncü Peşmerge birliğini Erbil'den yola çıkardı.

27.02.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Suriye'nin Kobani (Ayn el-Arab) ilçesine göndermek üzere 4'üncü Peşmerge birliğini Erbil'den yola çıkardı.

Kaldıkları karargahtan konvoy halinde yola çıkan 124 Peşmerge, Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan kalkacak özel uçakla Şanlıurfa'ya geçecek. Peşmerge birliğinin GAP Havalimanı'na vardıktan sonra otobüslerle Suruç ilçesine ve oradan Kobani'ye geçmesi bekleniyor.

Peşmergeler, karargahtan çıkarken onları uğurlamaya gelen vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Peşmerge Bakanı Vekili Enver Hacı Osman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi topraklarından Kobani'ye geçiş izni veren Türkiye'ye teşekkür etti.

150 kişiden oluşan 3'üncü Peşmerge birliği, 16 Ocak'ta Kobani'ye geçmiş ve burada terör örgütü IŞİD ile savaşan Kürt gruplarına destek vermeye başlamıştı. Kürt Bölgesel Yönetimi, ilk olarak Türkiye'nin geçiş izni vermesiyle 28 Ekim 2014'te Kobani'ye 150 kişilik Peşmerge birliği göndermişti. İkinci grup ise 3 Aralık'ta Kobani'de göreve başlamıştı. Kürt yönetimi, Kobani'deki Peşmerge birliğini "yorgunluk" gerekçesiyle ayda bir değiştiriyor. Yaklaşık 4 aydır Kobani'de görev yapan Peşmerge, IŞİD ile girilen çatışmalarda sadece bir askerini kaybetmişti. Hali hazırda terör örgütü IŞİD ile çatışmaların sona erdiği Suriye'nin kuzeyindeki Kobani ilçesinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ihtiyaç duydukça Kürt yönetiminin bölgeye Peşmerge göndereceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kobani İçin 4'üncü Peşmerge Birliği Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement