Kobani Olayları Mobilyacıları Vurdu - Son Dakika
Ekonomi

Kobani Olayları Mobilyacıları Vurdu

Kobani Olayları Mobilyacıları Vurdu

Türkiye genelinde ve komşu ülkelerde yaşanan olumsuzların sanayiye yansımaya başladığını ifade eden İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan,“İnegöl mobilyacısı ne kadar dirençli olursa olsun, belirli şartlar uzun süre devam ettiği zaman, biz de huzursuz olup, elemanlarımızla yollarımızı ayırabiliriz” dedi.

17.10.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde ve komşu ülkelerde yaşanan olumsuzların sanayiye yansımaya başladığını ifade eden İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan,"İnegöl mobilyacısı ne kadar dirençli olursa olsun, belirli şartlar uzun süre devam ettiği zaman, biz de huzursuz olup, elemanlarımızla yollarımızı ayırabiliriz" dedi.

İşsizlik olarak İnegöl'ün Türkiye'nin en şanslı ilçelerinden biri olduğunu belirten Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "İnegöl, esnafın, sanatkarın bol olduğu bir yer. Mobilyada Türkiye'nin modasını İnegöl belirliyor. Mobilyacılarımızın devamlı kendilerini geliştirmesi, fabrikalarını büyütmesi, yeni makineler alması, istihdamı artırıyor. İşçi, eleman ihtiyacımız, bu zor şartlarda bile devamlı artıyor. Türkiye'nin işsizlik oranlarının artış gösterdiği bir ortamda, İnegöl'de hala eleman arayan firmalarımız var. Fakat Türkiye'deki ve komşularımızdaki huzursuzluk, dışarıdaki iç savaşlar İnegöl'ü de etkilemeyecek diye bir şey yok. Herkesin elindeki mevcut elemanlarını, kadrosunu bozmamak için büyük bir gayret içinde olduğunu görüyorum. Fakat huzursuzluklar, Türkiye'deki Kobani olaylarıyla ilgili esnafımızın gördüğü zararlar artarsa iyi olmaz. Esnaf ve sanatkar huzursuzluğu sevmez. Huzurlu ortamda işin daha iyi olduğunu bilir. Mobilya özel tüketim olduğu için insanlar bugünlerde alacağı mobilyaları biraz daha ileri tarihlere erteleyebilir. İnegöl mobilyacıları ne kadar dirençli olursa olsun, belirli şartlar uzun süre devam ettiği zaman, biz de huzursuz olup, elemanlarımızla yollarımızı ayırabiliriz. Bu inşallah olmaz. Bizim elemanlarımız kalifiye elemanlar. Biz kolay kolay kalifiye elemanlarımızı işten çıkarmayız. Çünkü, hazır yetişmiş, işini bilen, işinin ustası elemanlarımızdır" dedi.

Herkesin kendi kadrosunu mümkün olduğu kadar korumaya çalıştığını belirten Özcan Ayhan, "Fakat her şey bir yere kadardır. Çünkü firmalarımız bu aralar devamlı yatırım yapıyor. Yeterince borçlanmış durumdalar. Bizim hep önümüzü görmemiz lazım. Yaptığımız ürünlerin satılması lazım. Ürünlerini stoklayıp bekleyecek güçte esnaflar değiliz. Bizim ürünlerimiz için çok büyük depolar gerekiyor. Hacim olarak büyük ürünler. Mobilyada biraz stok olabilir, ama koltukta stok olmaz. Çünkü kumaşlar, renkler, modeller değişiyor. Bir taraftan yapıp bitirip, bir taraftan da satıp paraya çevirmemiz gerekir. Bu dönüşüm hep devam etmelidir. Tıkandığı yerde esnaf, sanatkarımız kendi gücüyle bir müddet direnebilir, belirli bir süre öz sermayesinden harcayabilir, ama devamlı buna kimsenin gücü yetmez. Yurtiçinde huzur ve sükunet, ekonominin güzel gitmesi ve yurtdışındaki komşularımızın da bir an önce bu iç savaşlardan kurtulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bölgede yaşanan olumsuzlukların sanayiye yansıdığını, bu yüzden mobilyacıların MODEF EXPO Fuarı'nı dört gözle beklediğini ifade eden Özcan Ayhan, "Önümüzde fuar var. 4-8 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak MODEF EXPO Fuarı'na yurtiçinden ve yurtdışından birçok alıcı gelecek. Bu fuarı dört gözle bekliyoruz. İşlerin çok hızlı olduğu dönemler olmuştu. Esnaf ve sanatkarımız bu fuarı iş yapmak için bekliyor. İnşallah bekledikleri gibi olur" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kobani Olayları Mobilyacıları Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement