"Kobani'ye Gönderilecek 200 Peşmerge, Ağır Silahlarla Gidecek" - Son Dakika
Güncel

"Kobani'ye Gönderilecek 200 Peşmerge, Ağır Silahlarla Gidecek"

Irak Türkmen Değişim Listesi Milletvekili İlhanlı, "Kobani'ye gönderilecek yaklaşık 200 peşmerge, ağır silahlarla gidecek." dedi.

22.10.2014 17:46  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Türkmen Değişim Listesi Milletvekili Muhammed İlhanlı, Kobani'ye gidecek yaklaşık 200 Peşmergenin daha çok ağır silah kullanacak kişilerden seçileceğini belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndaki kapalı oturuma katılan İlhanlı, verilen arada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kobani'ye gönderilecek yaklaşık 200 Peşmerge, ağır silahlarla gidecek ve ağır silah kullanacak. Daha çok manevi ve lojistik bir destek olacak" dedi.

Peşmergenin, Türkiye üzerinden Kobani'ye geçeceğini ifade eden İlhanlı, "Batı ülkelerinden gelen yeni silahların bir kısmı, bu Peşmergelerle bölgeye gönderilecek. Terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) bu silahları kullanamıyor. Peşmerge, ağır silah kullanmak suretiyle YPG'ye destek verecek" diye konuştu.

İlhanlı, parlamentodaki kapalı oturumda konuşan Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir'in, " Mesut Barzani, başından beri Türkiye ve ABD ile sürekli irtibatta. Peşmerge, bölgeye gitmeye hazır" şeklindeki sözlerini de aktardı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kobani'ye Gönderilecek 200 Peşmerge, Ağır Silahlarla Gidecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement