Kobani'ye Peşmerge Gönderilmesi - Son Dakika
Güncel

Kobani'ye Peşmerge Gönderilmesi

AP Genel Kurulu'nda Kobani'deki son durum tartışıldı.

22.10.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda " Kobani'deki son durum ve IŞİD terör örgütü tehlikesi konulu oturum düzenlendi.

Oturumda Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton adına konuşan İtalya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Benedetto Della Vedova, "IŞİD'le mücadeleye ilişkin ne kadar ciddi olduğumuzu göstermenin zamanı geldi" dedi.

IŞİD'in bölgede demokratik reformların yapılmasını sistematik bir şekilde engellediğini vurgulayan Vedova, örgütün insan hakları ihlallerinde bulunduğunu belirtti. Çek parlamenter Pavel Telicka ise Ashton'un AP'de konuşma yapmak yerine başka bir temsilci göndermesini "yüz karası" olarak nitelendirdi.

Romanyalı parlamenter Victo Bostinaru da uzun süredir bölgede "hareketsiz" kalan Türkiye'nin Kobani'ye peşmerge geçişine izin verme kararını olumlu karşıladıklarını belirtti. İngiliz üye James Carver ise Kobani meselesinin Ankara'yı zor durumda bırakmak için kullanıldığını belirterek, Türkiye'nin 1,2 milyon mülteciyi ağırladığını hatırlattı.

Oturumda konuşan Fransız AP üyesi Marie-Christine Vergiat, IŞİD ile savaşacak bütün grupların, Türkiye sınırından geçişine izin verilmesi gerektiğini söyledi. Vergiat, " PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması" çağrısında bulundu.

Hollandalı parlamenter Marietje Schaake de Kobani'deki çatışmalarda kadınların zor durumuna işaret ederek, birçoğunun IŞİD militanlarınca tecavüze uğradığını, köleleştirildiğini ve evliliğe zorlandığını vurguladı. - Alsace

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kobani'ye Peşmerge Gönderilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement