Kobi Desteklemeleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Kobi Desteklemeleri Anlatıldı

Kobi Desteklemeleri Anlatıldı

Siirt’te, KOBİ Haftası nedeni ile bir dizi etkinlik düzenlendi.

01.10.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, KOBİ Haftası nedeni ile bir dizi etkinlik düzenlendi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STS) Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik KOBİ destekleri konulu bilgilendirme ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan STSO Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu, Avrupa KOBİ Haftası'nın Avrupa Komisyonu'nun 2009 yılında 37 ülkede KOBİ'lere yönelik olarak eş zamanlı faaliyetler gerçekleştirilmesi için başlatılan bir inisiyatif olduğunu söyledi. Çalapkulu, "Ülkemiz bu etkinliğe 2010 yılında aktif katılım sağlamıştır. Ülkemizde bu alandaki çalışmaları yürütmek üzere oluşturulan çalışma grubunda kamu sektörünü temsilen KOSGEB, Türk özel sektörünü temsilen ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ulusal koordinatör olarak yer almaktadır. Avrupa KOBİ Haftası'nda yapılacak etkinliklerde KOBİ'lerin ülke gündeminde daha fazla yer tutması amaçlanmaktadır. Ayrıca, AB, ulusal, bölgesel ve yerel yetkililerin, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik desteklerine ilişkin bilgi sağlamak, İnsanların ve özellikle gençlerin girişimciliği kariyer seçeneği olarak dikkate alması yönünde desteklemek, Avrupa'nın refahına, mesleklerine, yenilik ve rekabetçiliğine katkıları yönünde girişimcilere farkındalık kazandırmak amaçlanmaktadır. Türkiye, son 3 yılda Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerinde 37 ülke arasında üst üste birinci olarak büyük bir rekora imza atmıştır. 37 ülke arasında ülkemiz, toplam faaliyetlerin 2011 yılında yüzde 40'ını, 2012 ve 2013 yıllarında ise yüzde 50'sini gerçekleştirerek bu haftaya ve dolayısıyla KOBİ'lere verdiği önemi göstermiştir. Bildiğiniz üzere KOSGEB, esnaf ve sanatkarlar, tüccar ve sanayicilerimiz için büyük öneme sahiptir. Bundan kısa bir süre öncesine kadar sadece üretim yapan işletmelere destek veren bir kurum olan KOSGEB, bugün tüm KOBİ'lere destek veren bir kurum haline gelmiştir. Ayrıca Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere de maddi destek vererek ülkemizin bu alandaki potansiyelinin de ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadır" dedi.

Bu alanda açtıkları kurslarda bugüne kadar 700 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilerek girişimci sertifikası almalarının sağlandığını belirten Çalapkulu, "Bunlardan yüzde 11'lik ülke ortalaması yüz 10'dur. İşletmesini kurarak "yük almaya" başlamıştır. Amacımız bu sertifikaya sahip daha fazla girişimcimizin işletmelerini bir an önce kurmalarıdır. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, özellikle de teknik anlamda üniversitemizin maddi anlamda da bankaların girişimcilerin yanında olması ve onları desteklemesi temel arzumuzdur. Artık daha fazla çalışıp, yeni birliktelikler kurarak işletmelerimizi hızla geliştirmeliyiz. Elimizde değerleri belli yer altı madenlerimiz var. Yöremize has katma değeri yüksek tarımsal sanayi ürünlerimiz var veya inanç turizmimiz var. Bunlarla ilgili yatırımlar yapılabilir. Her defasında dile getirdiğimiz gibi ilimizde yatırım yapma kararı veren herkese yardımcı olmaya, çantasını taşımaya hazır olduğumuzu tekrar hatırlatır, Avrupa KOBİ haftasının tüm esnaf, tüccar ve sanayicilere hayırlı olmasını temenni eder, hepinizi saygıyla selamlarım" diye konuştu.

Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, Kurtalan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik daha sonra, DİKA, KOSGEB ve İş-Kur uzmanlarınca KOBİ destekleri, KOSGEB İl Müdürü Ömer Yusuf Organize Sanayi Bölgesi Müdürü (OSGB) uzmanı Arzu Akgöz tarafından iş güvenliği konusunda bilgilendirme yapmasıyla sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kobi Desteklemeleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement