Kobi'lerde Kurumsallaşma ve Markalaşma Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Kobi'lerde Kurumsallaşma ve Markalaşma Çalıştayı

KOSGEB Başkanı Kaplan: "Küreselleşen dünyada, yerel ve uluslararası marka olmanın yolu kurumsallaşmaktan geçmektedir" ASO Başkanı Özdebir: "KOBİ, belli kalite standartlarında ürün üretebiliyor ya da hizmeti istikrarlı olarak sunuyorsa marka olmanın en önemli adımını atmış olur"

24.06.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

?Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, "Küreselleşen dünyada, yerel ve uluslararası marka olmanın yolu kurumsallaşmaktan geçmektedir" dedi.

Kaplan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, KOSGEB'in, dünyanın hızla değişimi ve hizmet sektörlerinin gelişimini göz önünde tutarak yenilendiğini söyledi.

KOSGEB'in 2009'da kuruluş kanununda değişikliğe giderek, girişimcilerin faaliyet gösterdiği her sektörü hedef kitlesine dahil ettiğini hatırlatan Kaplan, imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerine destek veren bir kuruluş haline geldiklerini anlattı.

Kaplan, hedef kitlelerinin farklılaşan ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yeni hazırladığımız destek programlarımız, KOBİ'lerin ihtiyaçlarını esas alan yeni destek sistematiği ile KOSGEB'in genişleyen hedef kitlesinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek, nitelikli KOBİ'ye daha nitelikli destek fikrini önceleyen, erişimi kolay, etkin, yalın ve esnek, bölge, sektör, yöre ve işletme ihtiyaçlarına göre tasarlanmış, proje esaslı destekleme sistemini benimseyen bir şekilde oluşturulmuştur" diye konuştu.

"Marka olmanın yolu kurumsallaşmaktan geçiyor"

KOSGEB'in 81 ilde, hedef kitleyle yakın temas kurarak destekler sunduğunu ifade eden Kaplan, KOBİ'lerle kurulan yakınlık ve kolay ulaşılabilirliğin onların değişen ihtiyaçlarını takip edebilmek ve çözüm üretebilmek adına büyük avantaj sağladığını vurguladı. İşletmelerin ağırlıklı olarak daha kapsamlı ve tematik  destekler talep ettiğine dikkati çeken Kaplan, kurumsallaşma ve markalaşma yönündeki projelerin de işletmelerin hedefleri arasında bulunduğuna işaret etti. Kurumsallaşma ve markalaşmayla ilgili taleplerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaplan, şöyle konuştu:

"Küreselleşen dünyada, yerel ve uluslararası marka olmanın yolu kurumsallaşmaktan geçmektedir. Küçük bir telefon uygulamasının bir anda milyarlarca dolar gelir getirmesi, yeni dünyanın projeksiyonu gibidir. Bu gibi sonuçları alabilmemiz öncelikle inovatif ve kurumsal yapılara sahip olduğumuzda gerçekleşecektir. İşletmelerimiz, kurumsal yönetim ilkelerini içselleştirdikleri takdirde, kurumsal yönetimin şeffaflık, eşitlik, sorumluluk ve hesap verebilirlik ilkeleri ışığında kendilerini yenileyebilecekler ve markalaşma yolunda emin adımlarla yürüyebileceklerdir."

Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin önemli kısmının aile işletmesi olduğuna değinen Kaplan, bu işletmelerin ikinci ya da üçüncü kuşağın yönetimine geçişlerde önlerindeki en büyük engelin, işletmelerin kurumsallaşamaması olduğunu belirtti.

"Markalaşmak için kalite gerekli fakat yeterli değil"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de "KOBİ, belli kalite standartlarında ürün üretebiliyor ya da hizmeti istikrarlı olarak sunuyorsa marka olmanın en önemli adımını atmış olur" diye konuştu.

Markalaşmak için kalitenin gerekli fakat yeterli olmadığına işaret eden Özdebir, markalaşmış ürünün tüketicilerin gözünde daha üst pozisyonda bulunduğunu, bunun da firmalar için rekabette üstünlük dolayısıyla büyük kar marjı elde etmeye olanak sağladığını belirtti.

Özdebir, markanın imaj ve garanti sağlayarak satın alma kararlarında belirleyici olabildiğini, üretici için hem maliyet ve sorumluluk hem de uzun dönemde sürdürülebilir satış garantisi ve varlık olduğunu kaydetti.

Türkiye'de KOBİ'lerin en büyük sorununun ürünlerini fiyat ya da kaliteye odaklanarak konumlandırmaya çalışmaları olduğuna dikkati çeken Özdebir, inovasyonla rakiplerin kopyalamakta zorlanacakları özellikleri ve artılarının belirlenerek, ürün ya da hizmetlerin konumlandırılmaları ve bunu yaparken de hedef kitlenin beklentilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.

Özdebir, markalaşmanın şirketlere rekabet avantajı sağladığını ve piyasa değerini artırdığını belirterek, "Markalaşma, şirketlerin ürettikleri ürün ve hizmetlerin karlılıklarını arttırabileceği gibi firmaların itibarını  yükselterek kurumsal marka değerini de artırıyor. Bugün markalaşmış birçok şirketin marka değerinin bilanço değerlerinin çok üstünde olduğu görülmektedir" diye konuştu.

Türkiye'de KOBİ'lerin üretim kabiliyetleri, esneklikleri ve teknolojiye hızlı uyum sağlamalarıyla avantaj sahibi olsalar da kurumsallaşma ve büyüme konularında yeterli açılımı gösteremediklerini ifade eden Özdebir, bu hedeflere ulaşılabilmesi için kurumsallaşarak markalaşmanın şart olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, iki oturumda "KOBİ'lerin Yönetim Becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi" ile "KOBİ'lerin Markaya Yönlendirilmesi" konuları tartışılacak. Sonuçların değerlendirileceği kapanış oturumuyla çalıştay sona erecek.

Çalıştayla, genel sorun alanlarının tanımlanması, destek unsurlarının belirlenmesi, projelerin değerlendirme kriterlerinin ve performans göstergelerinin oluşturulması hedefleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kobi'lerde Kurumsallaşma ve Markalaşma Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement