Kobi'lerin Yatırım Hızı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Kobi'lerin Yatırım Hızı Artıyor

KOBİ'lerin ülke ekonomisinin itici gücü olduğunun bilinciyle hareket eden Yapı Kredi, ilk altı ayda KOBİ bankacılığında sektör ortalamalarından daha hızlı büyüme gösterdi.

08.10.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi KOBİ müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına uygun ürün ile hizmetler sunarak finansman konusunda farklı taleplere cevap veriyor.

Yapı Kredi KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grup Direktörü Aslı Düzenli, sektörden daha hızlı büyüme ve pazar payı kazanma hedeflerinin 2015 yılında da devam edeceğini belirtiyor. Aslı Düzenli, "KOBİ bankacılığının lokalde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla mümkün olduğu kadar sahalarda ziyaretler gercekleştiriyor, Türkiye'nin her sehrine ulaşıyoruz. Bu amaçla bölge yapılarımızı güçlendirdik, talepleri en hızlı şekilde karşılıyoruz" diye konuştu.

Kredi talebinde liderlik inşaat ve toptan ticarette

Seçim sonrası dönemde piyasada hareketlenme olduğunu belirten Düzenli, "Kullandırılan kredilere baktığımızda inşaat ve toptan ticaret sektörlerinin ön plana çıktığını görüyoruz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) raporuna göre 2014 Haziran sonu itibarıyla krediler içinde inşaat sektörünün payı yüzde 7,1, toptan ticaret sektörünün payı ise yüzde 6,8 olarak gerçekleşmiş" dedi.

Yapı Kredi bünyesinde her geçen gün büyüyen diğer bir alanın KOBİ segmenti çatısı altında bulunan tarım bankacılığı olduğunu belirten Düzenli, toplamda 100 bine yakın tarım müşterisi bulunan Yapı Kredi'nin bu alanda da sektörün ötesinde bir büyüme oranı yakaladığını belirtti. Buna göre yılın ilk yarısında sektör yüzde 9 büyürken, Yapı Kredi tarım kredilerinde yüzde 24 büyüme başarısı gösterdi.

70 yılda 1.2 milyon KOBİ müşterisi

Bu yıl 70.yılını kutlayan ve bu süre zarfında toplam 1.2 milyon KOBİ müşterisine ulaşan Yapı Kredi'nin şu an için 735 bin aktif KOBİ müşterisi bulunuyor. Bu rakamın kısa dönemde 800 bin uzun dönemde ise 1 milyona çıkması hedefleniyor.

Yapı Kredi, pek çok ürün ve süreçte yenileme yapmaya devam ederken, KOBİ kredilerinde yılın ilk yarısında gösterdiği yüzde 18'lik büyüme ile sektörün aynı dönemdeki yüzde 11'lik büyüme oranının ötesine geçmiş durumda. KOBİ segmentinde görülen bu büyümeye paralel olarak KOBİ müşterilerine kullandırılan krediler 18 milyar TL'ye yaklaştı.

Paket sayısı arttı, 200 bine yaklaştı

Mevcut Çam ve Sedir paketlerine ek olarak farklı ihtiyaçlara yönelik Defne, Palmiye ve Nar paketlerini yakın dönemde hizmete sunan Yapı Kredi, böylelikle paket müşteri sayısını 200 bine yaklaştırdı.

Yapı Kredi'nin diğer paketleri arasında yer alan Palmiye Paket "Ödemesi Kolay ve Esnek Ödemeli" turizm kredisinde özel fiyatlama ve döviz POS'ta avantajlı fiyat olanakları sunuyor. Tarım sektörü müşterileri Nar Paketi ile tarım kredilerinde ayrıcalıklı fiyatlamadan yararlanma imkanı yakalıyor. İşlem yoğunluğu daha az olan müşteriler içinse Defne Paketi öneriliyor. Paket, KOBİ'lere yıl boyunca bankacılık işlemlerinde ödeyecekleri miktarın öğrenilmesinden, internet bankacılığında farklı ücretsiz işlem yapabilme gibi avantajlar tanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kobi'lerin Yatırım Hızı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement