Kobider: Bedelli Askerlik Gündeme Alınmalı - Son Dakika
Güncel

Kobider: Bedelli Askerlik Gündeme Alınmalı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik açıklamasının bekleyenleri heyecanlandırdığını ifade ederek, bedelli askerlik yasasının yakın bir zamanda çıkmasını arzuladıklarını söyledi.

03.08.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik açıklamasının bekleyenleri heyecanlandırdığını ifade ederek, bedelli askerlik yasasının yakın bir zamanda çıkmasını arzuladıklarını söyledi.

Dünyada zorunlu askerliğin yerini profesyonel askerliğe bıraktığını belirten Özgenç, "Zorunlu askerliğin yerine, işini severek yapan, iyi eğitim almış, modern silahları kullanabilen savunma uzmanlarından oluşan ordular kuruluyor. Sayısı özellikle son yıllarda yükselen ve artık toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini düşündüğümüz yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki kişi sayısının bir milyona yakın olduğu biliniyor" dedi.

Dünyada askerlik hızla profesyonelleşirken, Türkiye'de zorunlu olarak 12 ay askeri eğitime tabi tutmanın mantığını anlamanın zor olduğunu belirten Özgenç, "Bir işletme çalıştıran esnaf, sanatkâr ve KOBİ'ler ile ailesini geçindiren bir erkeği zorunlu olarak askere alırsanız, onun işi bozulur, istihdam ettiği elemanlar işsiz kalır. Çoluk çocuğu geçinemez duruma düşebilir. Dolayısıyla zorunlu askerlik, orduyla millet arasındaki bağı güçlendireceğine tam tersine zayıflatabilir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın "Bedelli askerlik gündemimizde şu anda yok. Daha sonra bu gündeme girebilir mi? Girebilir. Bedelli askerlik noktasında 800 bin kişinin bulunduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili olarak tabii Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli Savunma Bakanlığımız çalışma yapabilir. Bu çalışmalardan sonra yeniden' Böyle bir adım atalım' denirse bu konuda hükümetimiz ben inanıyorum ki çalışmayı yapar ve o çalışmadan sonra atılması gerekiyorsa böyle bir adım atılabilir" sözlerini anımsatan Özgenç, bu açıklamanın bedelli umudu bekleyen binlerce kişiyi heyecanlandırdığını söyledi.

-"BARIŞTA BEDELLİ SAVAŞTA TEMELLİ"-

Türkiye de ortalama yaşın ve eğitim düzeyinin yükselmesiyle askere gitme yaşının yükseldiğini belirten Özgenç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu süre içerisinde evlenip iş kuran, çoluk çocuğa karışan gençler vatani görevlerini hep ertelemek zorunda kaldıkları için bu nedenle bakaya sayısı her yıl artmaktadır. Gençlerimiz "barışta bedelli savaşta temelli' olmaya hazırdır. Barış zamanlarında zaman zaman çıkarılacak bedelli askerlik uygulamalarının uygun olacağı düşünülmektedir. Gençlerimizin en verimli çağlarında iş ve sosyal yaşamdan uzun süre ayrı kalması gelecek planlarında aksamalara neden olmaktadır. Askerlik çağına girmiş olup da gitmeyen 1 Milyona yakın, yoklama kaçağı, bakaya ve tecilli genç var. Askerlik, bu 1 milyon gencin, ana caddeye çıkışını engellemekte. Tali yollarda araba sürüyorlar. Askerlikleri askıda, evlilikleri askıda, işleri askıda, plan ve projeleri askıda, moralleri askıda. 1 milyon genç 2-3 milyonluk aile demektir. Zorunlu askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesi ülke ekonomisi açıdan olumlu olmuştur. Ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı biz bu konuda geçmişte yapmış olduğumuz açıklamada askerliğin 9 ay olmasını önermiştik. Askerlik sorunu yaşayan KOBİ'lerin işlerinin bozulmaması için biz KOBİDER olarak hükümetimize bedelli askerlik uygulamasının yeniden gündeme alınmalı önerisinde bulunuyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kobider: Bedelli Askerlik Gündeme Alınmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yeşil: bedelli askerlik çıksın peki ben ücretli öğretmenlik yapıyorum. nasıl 15 bin lira ödeyeceğim. yerime ödeyecek durumu iyi olan biri varsa bende dua edeyim çıksın. 0 0 Yanıtla

Advertisement