Kobra Zehriyle AIDS'li Bebeği İyileştirmek İsteyen Çift Mahkemeye Çıkarıldı - Son Dakika
Dünya

Kobra Zehriyle AIDS'li Bebeği İyileştirmek İsteyen Çift Mahkemeye Çıkarıldı

Baba ve hamile annenin AIDS'li olduğunu gizlediği, aynı hastalıkla doğan bebeğe tedavi için kobra zehri verdiği mahkemede ortaya çıktı.

01.12.2016 18:02  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adı açıklanmayan çocuğun doğumundan 6 yıl geçmesinden sonra nihayet hakim karşısına çıkan zanlı çiftin, ağırlaştırılmış ihmal ile suçlandıkları davada şoke edici detaylar ortaya döküldü. Çocuğun kimliğinin ifşa olmaması için isimleri gizli tutulan çift, doktorlardan o anda hamile olan kadının HIV virüsü taşıdığını sakladıkları için duruşmaya çıkarıldı.

KADININ AIDS HASTASI OLDUĞUNU DOĞUM ÖNCESİNDE GİZLEMİŞLER

Sezaryen ile doğum sırasında, hamile kadının HIV virüsü taşıyıcısı olduğu doğum uzmanlarına bildirilmediği için gerekli tedbirlerin alınmadığı, bunun da bebeğin sağlık durumunu tehlikeye soktuğu kaydedildi. Mahkemede ayrıca, bebeğin doğum sırasında HIV virüsüne maruz kaldığı ya da daha sonra emzirme yoluyla AIDS hastası olduğu tutanaklara geçti. Sağlık görevlilerinin bebeğin doğumundan birkaç hafta sonra HIV virüsü bulgularını fark ettikleri, anne ve babaya durumu ilettiklerinde ebeveynlerin hastalığın farkında oldukları ortaya çıktı.

İNTERNETTEN BULDUKLARI ŞİFACI, BEBEK HASTA OLMAYACAK DEMİŞ

Bir şifacının, bebeğin doğum sırasında HIV virüsü kapmayacağını söylediği, anne ve babanın da şifacının sözlerine inandıkları yönünde ifade verdiği açıklandı. Bebeğin sağlık durumunun gitgide kötüleşmesi sonrasında anne ve babanın çocuğu hastaneden kaçırarak internetten buldukları şifacıya götürdüğü kayıtlara geçti.

ŞİFACI, KOBRA ZEHRİYLE VE LİMON SUYUYLA TEDAVİ EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Şifacının, karı kocaya AIDS hastası çocuğu kobra yılanı zehri ve limon suyuyla tedavi edebileceğini söylediği mahkeme tutanaklarına yansıdı. Tartışmalı tedavi yöntemi uygulanan çocuğun beyninde hasar oluştuğu ve kalıcı olarak tedaviye muhtaç şekilde hayatını sürdüreceği açıklandı.

MAHKEMEDE CEZA ALAN KOCA, KARISINI SUÇLADI

Şimdi 6 yaşında olan çocuğun evde sürekli bakım altında tutulduğu belirtildi. 50 yaşındaki baba ve 37 yaşındaki annenin Almanya'nın Düsseldorf şehrindeki çıkarıldıkları mahkemede, sadece babaya iki yıl şartlı tahliye cezası uygulanacağı hükmü bildirildi. Mahkemede söz alan koca: "Oğlumuza HIV virüsü bulaşmayacağı yönündeki tıbbi tavsiyeyi bana söyleyen karımı suçluyorum." ifadelerini dile getirdi.

Kobra Zehriyle AIDS\'li Bebeği İyileştirmek İsteyen Çift Mahkemeye Çıkarıldı

Son Dakika Dünya Kobra Zehriyle AIDS'li Bebeği İyileştirmek İsteyen Çift Mahkemeye Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement