Koç Holding'in İlk Çeyrek Net Karı 459 Milyon TL Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Koç Holding'in İlk Çeyrek Net Karı 459 Milyon TL Oldu

Koç Holding yılın ilk çeyreğinde 13,8 milyar TL konsolide ciro, 459 milyon TL ana ortaklık payları net dönem kârı elde etti.

11.05.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding yılın ilk çeyreğinde 13,8 milyar TL konsolide ciro, 459 milyon TL ana ortaklık payları net dönem karı elde etti.

Koç Holding, 2015 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 13,8 milyar TL gelir elde ederken, 459 milyon TL ana ortaklık payları net dönem karı gerçekleştirdi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, "2015 yılının ilk çeyreğinde Koç Topluluğu faaliyetlerini başarıyla sürdürdü. Yılın geri kalanında da büyük ölçekli yatırımlarımızın olumlu sonuçlarını almayı sürdüreceğiz. Tüpraş'ın, 3 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihimizin tek seferde gerçekleşen en büyük yatırımı olan, ülkemiz cari açığını yılda 1 milyar dolar azaltacak Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nde test üretim çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan, Tüpraş, yılın ilk çeyreğinde Akdeniz rafineri marjındaki olumlu gelişmeler ve artan talep paralelinde üretimini geçen yıla oranla yüzde 25 artırdı. Yılın ilk çeyreğinde güçlü seyreden yurtiçi ve yurtdışı otomotiv talebi, Koç Holding otomotiv şirketlerinin satışlarını da olumlu etkiledi. Ford Otosan'ın iç pazar satış adetleri ürün gamının tamamlanması ile büyük bir sıçrama göstererek, geçtiğimiz yıla göre yüzde 181 artış gösterdi" dedi.

Tofaş'ın iç satış adetlerindeki büyüme ise yüzde 57 seviyesinde olduğunu açıklayan Çakıroğlu, "Diğer taraftan Ocak-Mart döneminde, Avrupa ticari araç pazarının senelik yüzde 14 büyümesi ihracat adetlerimizi de olumlu etkiledi. Ford Otosan'ın ihracatı yüzde 64, Tofaş'ınki ise yüzde 19 artış gösterdi. Arçelik, yurtiçi satış gelirlerini 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14,5 artırırken, Avrupa'da pazar payını güçlendirmeye devam etti. Yapı Kredi'nin büyüme stratejisine paralel olarak yatırımları birinci çeyrekte de devam ederken, şube sayısı 5 yeni açılış ile 1007'ye ulaştı" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Koç Holding'in İlk Çeyrek Net Karı 459 Milyon TL Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement