Koç Holding'in Mlmm Projesine, Tisk'ten Büyük Ödül - Son Dakika
Güncel

Koç Holding'in Mlmm Projesine, Tisk'ten Büyük Ödül

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Kızıl: "Bu işbirliği modeli kapsayıcı, yenilikçi, etkili iyi uygulamaları besledi ve onlardan beslendi"

17.09.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding, Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) projesiyle Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) düzenlediği "2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Yarışması"nda etkililik, iyi uygulama, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik alanlarındaki başarısıyla "Büyük Ödül"ün sahibi oldu.

Koç açıklamasına göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansman desteğiyle TİSK'in liderliğinde yürütülen "Herkes İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamındaki "TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" sahiplerini buldu.

Yarışmaya katılan 68 şirketin projeleri, etkililik, iyi uygulama, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik alanlarında değerlendirilirken, Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı işbirliğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü MLMM projesi "Büyük Ödülü" almaya hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, hem yurtiçinde hem de yurtdışında önemli başarılar kazanan MLMM projesinin TİSK'in "Büyük Ödül"üne layık görülmesinden dolayı büyük onur duyduklarını ifade etti.

Kızıl, meslek liselerinde eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik kamu-özel sektör işbirliği modeli oluşturmak üzere "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" sloganıyla yola çıktıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu işbirliği modeli kapsayıcı, yenilikçi, etkili iyi uygulamaları besledi ve onlardan beslendi. Koç Holding olarak bugüne kadar 81 ildeki 264 okulda okuyan 8 bin 100'den fazla öğrenciye burs desteği verdiğimiz projede ayrıca Koç Topluluğu şirketleri tarafından geliştirilen mikro projelerle 5 sektörde, 29 laboratuvar, 7 eğitim merkezi, 1 meslek lisesi ve 1 meslek yüksekokulu kurduk. Bugün MLMM, Türkiye'de özel sektör tarafından sahiplenilerek sürdürülebilirliği sağlanmış bir projedir.

Kendine güvenen, potansiyellerini keşfedebilen, aktif vatandaş olarak rol alma, problem çözme ve ekip çalışması gibi uygulama alanlarında başarılı olacak, iş dünyasında aranan gençler yetiştirmek düşüncesi üzerine kurulan Meslek Lisesi Koçları Programı'nın bugün Koç Topluluğu dışında 44 şirket tarafından sahiplenilmesi de bize ayrı bir gurur ve mutluluk veriyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koç Holding'in Mlmm Projesine, Tisk'ten Büyük Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement