"Süngerci Kayıklarından Mavi Yolculuk Hayali Kurduk" - Son Dakika
Güncel

"Süngerci Kayıklarından Mavi Yolculuk Hayali Kurduk"

"Süngerci Kayıklarından Mavi Yolculuk Hayali Kurduk"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Mehmet Ali Cengiz'in daveti üzerine İçmeler Tavşan Burnunda bulunan tersaneleri ziyaret etti.

24.02.2014 09:14  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Mehmet Ali Cengiz'in daveti üzerine İçmeler Tavşan Burnu'nda bulunan tersaneleri ziyaret etti

Bodrum'un İçmeler bölgesine gelen Başkan Kocadon, tersane sahipleri ve çalışanlarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Başkan Kocadon'a ziyaretlerde Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, partililer ve CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayları eşlik etti.

"Yaz tatillerinde tersaneye giderdik"

Tersane sahipleri İsmet Cengiz, Vedat Semiz, Şeref Sebi ve Emre Oğuz'un da aralarında bulunduğu ziyarette hem tersanecilere, hem de bu işe emek vermiş tersane çalışanlarına teşekkür eden Başkan Kocadon, tersanede çalışırken yaşadığı bir anısını şöyle anlattı:

"İsmail Özyurt'la beraber kapı komşusuyuz. Okuldan çıkınca yaz tatillerinde tersaneye giderdik, onların tersanesine. Şimdi siz o tersaneyi Ethemoğlu Tersanesi diye bilirsiniz. Ben o tersanede büyüdüm. Hiç unutmuyorum; bir tane 17-18 metre tekne atılmıştı arkadaşlar ve biz gözlerimize inanamamıştık, o yıllarda, bu kadar büyük bir şey denizde nasıl yüzüyor diye… 'Neptün' denize indiği zaman, Bodrum'da yer yerinden oynadı, arkadaşlar. 21 metre düşünün. Yok, böyle bir şey dedik."

"Süngerci kayıklarından Mavi Yolculuk hayalini kurmasaydık"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Mavi Yolculuğun Bodrumlu balıkçı ve süngerciler tarafından başlatıldığını ifade ederek, "Şimdi dönüp şu güzelliklere baktığımızda, hani bazen diyorlar ya 'bizim başkan hayal kuruyor' diye. Eğer bugün biz balıkçı ve süngerci kayıklarından Mavi Yolculuk hayalini kurmasaydık, bugün bu dünyaya mal olmuş Bodrum guletleri de olmazdı. Bakın, Mavi Yolculuk denilen ve turizmde çok önemli bir yere sahip olan bu sektörü, Bodrumlular yaratmıştır. Bugün Mavi Yolculuk diye bir turizm varsa, bunu yaratanlar Bodrumlulardır. Ben hem bu güzel tekneleri yapan ustalarımız ve çıraklarımıza, denize indikten sonra da kaptanlarımız ve gemicilerimize, huzurlarınızda bir defa daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, arkadaşlar, bu güzel markayı yarattığınız için... Allah hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Süngerci Kayıklarından Mavi Yolculuk Hayali Kurduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement