Sanayi ve Depolama Alanı İlan Edildi, Vatandaş Mağdur Oldu - Son Dakika
Güncel

Sanayi ve Depolama Alanı İlan Edildi, Vatandaş Mağdur Oldu

Sanayi ve Depolama Alanı İlan Edildi, Vatandaş Mağdur Oldu

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'ndeki Güney Mahallesi'nin bir bölümünün 'sanayi ve depolama alanı' ilan edilmesi sonucu burada ev ve arsaları bulunan vatandaşlar mağdur oldu..

20.11.2014 15:23  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde, Tüpraş'ın yanı sıra diğer akaryakıt ve LPG firmalarının kurulu bulunduğu alana sınır olan Güney Mahallesi'nin bir bölümünün 2012 yılında 'sanayi ve depolama alanı' ilan edilmesi sonucu burada ev ve arsaları bulunan vatandaşlar ne yeni bir ev yapabilir, ne de evlerini satabiliyor.

Körfez İlçesi'nin Güney Mahallesi 2012 yılında sanayicilerin de isteğiyle geniş bir alan sanayi ve depolama alanı ilan edildi. Bu nedenle de, daha önce metrekare rayiç bedeli yaklaşık 100-150 TL olan arsaların emlak vergisi hesaplaması da, bölge sanayi alanı kapsamına girdiğinden metrekaresi 700 TL'ye çıktı.

Son vergilendirmeler de bu rayiç bedele göre yapıldı. Burada arsası olanlar vergilerini ödeyemez hale geldi. bu vatandaşlardan biri olan, Körfez İlçesi Güney Mahallesi'nde 1976 yılında aldığı araziyi boş bırakan Mehmet Terzi'nin arazisi ise, 2012 yılında kamulaştırılarak konut dışı kentler projesi kapsamına alınarak sanayi ve depolama alanına çevrilince bu arazilerin metrekare rayiç bedeli bin TL'ye yükseldi.

MAHKEME RED KARARI VERDİ

Mehmet Terzi arazisi için ödediği 100-150 TL arasındaki yıllık emlak vergisi de 1000 TL'ye çıkartıldı. Terzi, arsasının bulunduğu alanın haberi olmadan sanayi ve depolama alanına dönüştürüldüğünü ve kendisinin emekli maaşıyla geçindiğini, yükseltilen emlak vergisini ödeyemeyeceğini beyan ederek Kocaeli 2. Vergi Mahkemesi'ne dava açtı.

Vergi Mahkemesi de dosyayı Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme dava ile ilgili red kararı verdi. Körfez Belediyesi mahkeme ve avukatlık ücretlerinden oluşan 708 TL yi icraya vererek Mehmet Terzi'ye haciz gönderildi. Bunun üzerine Terzi gönderilen 708 TL'lik mahkeme masrafını borç alarak ödedi.

'YERİ SATILIĞA ÇIKARTTIM ALAN YOK'

Arsasını satılığa çıkartıldığını ancak alıcı bulamadığını belirten Terzi şunları söyledi:

"Arsam sanayi ve depolama alanı içerisine girdiği için alıcı da bulamıyoruz. Bölgeye gelen müteahhitler sanayi ve depolama alanı olduğunu öğrenince arsalarımızın fiyatlarını bile sormuyorlar. Arsama ne ev yapabiliyorum ne de satabiliyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililerin bana yardım etmesini istiyorum. Emekli maaşımla geçinemiyorum. Mutlaka bu arsayı değerlendirmek istiyorum."

Mahallelerinin sanayi alanı ile içiçe olduğunu da söyleyen Mehmet Terzi, "LPG depolama tesisleri ve sanayi tesisleri ile mahallemiz iç içe. Yetkililerin bu sıkıntımıza da el atmalarını istiyoruz. Herhangi bir olay olacak diye korkuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanayi ve Depolama Alanı İlan Edildi, Vatandaş Mağdur Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement