Kocaeli Artık "Kitap Kenti" Oldu - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Artık "Kitap Kenti" Oldu

Kocaeli Artık "Kitap Kenti" Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ağaçları kitap açtıran etkinlikleri, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı ve kütüphaneli otobüsleriyle, Kocaeli artık “Kitap Kenti” olarak anılmaya başlandıKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kültürel ve sosyal gelişimine yaptığı katkılarla uzun yıllar “Sanayi kenti” olarak bilinen Kocaeli, artık “Kitap kenti” olarak anılmaya başlandı.

18.10.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ağaçları kitap açtıran etkinlikleri, Türkiye'nin en büyük kitap fuarı ve kütüphaneli otobüsleriyle, Kocaeli artık "Kitap Kenti" olarak anılmaya başlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kültürel ve sosyal gelişimine yaptığı katkılarla uzun yıllar "Sanayi kenti" olarak bilinen Kocaeli, artık "Kitap kenti" olarak anılmaya başlandı. Her yıl "Ağaçlar Kitap Açtı" etkinliğiyle başlayan ve bu yıl 665 bin ziyaretçisiyle Türkiye'nin en büyük fuarı haline gelen Kocaeli Kitap Fuarı'nın ardından, belediye otobüsleri bile kütüphane haline geldi.

2009 yılından bu yana Kocaeli Kitap Fuarı'nı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte kitap okuma ve kitap satın alma alışkanlığını geliştirdi. Kocaeli Kitap Fuarı, 7. yılında 265 bin ziyaretçiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi kendi rekorunu kırarak, Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini sürdürüyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı'na 350 yayınevi, 42 sahaf, 67 STK katıldı. 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nda bir milyondan fazla kitap, okur severlerle buluştu. Bu kitapların yarısına yakını da kitap fuarı boyunca okurlar tarafından satın alındı. Kocaeli'de bir nesil fuarın sayesinde kitap sevdalısı olarak büyüyor. Kitap Fuarı ilk kurulduğunda yeni doğan çocuklar, bugün ilkokulda okuyor. Kocaeli Kitap Fuarı'nın ilk yılında okula başlayanlar ise neredeyse liseden mezun olacaklar. Kitap Fuarı'nın hayata geçirildiği yıllarda lise sıralarındaki çocuklar ise üniversiteyi bitirip, hayata atılmak üzere.

Kocaeli halkının kitap okuma sevdasını gören Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi şehir içindeki otobüslerini yürüyen kütüphanelere dönüştürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alının 263 yeni otobüsün tamamında kütüphane bulunuyor. Bu kütüphanelerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yayınlarının yanı sıra sevilen yazarların kitapları da yer alıyor.

Kütüphaneli otobüslerde ilk olarak sevilen yazar ve şair Kahraman Tazeoğlu'nun kitapları bulunuyor. Vatandaşlar bir kitabı yolculuk boyunca okurken, bir başka otobüse bindiklerinde aynı kitabın kaldıkları sayfasından devam edebiliyor. Kütüphaneli otobüsler, yolcular tarafından yola çıktıkları andan itibaren benimsendi. Kütüphaneli otobüsleri çok beğenen vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin araçlarında güvenli ve konforlu yolculuk yaparken, bir yandan da kitapların büyülü dünyasına dalmanın keyfini yaşıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Artık 'Kitap Kenti' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement