Kocaeli Bakan Eroğlu Baraj ve Göletin Temellerini Attı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Bakan Eroğlu Baraj ve Göletin Temellerini Attı

Kocaeli Bakan Eroğlu Baraj ve Göletin Temellerini Attı

Bakan Eroğlu baraj ve göletin temellerini attı İZMİT(Kocaeli), (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kocaeli'nin Karamürsel ve Gölcük ilçelerinin su sorununu çözecek baraj ile tarım arazilerin sulanmasını sağlayacak göletin temellerini attı.

22.01.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu baraj ve göletin temellerini attı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kocaeli'nin Karamürsel ve Gölcük ilçelerinin su sorununu çözecek baraj ile tarım arazilerin sulanmasını sağlayacak göletin temellerini attı.

Karamürsel İhsaniye Barajı ve Karamürsel İnebeyli Göleti'nin toplu temel atma töreni İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı. Karamürsel ve Gölcük'ün içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İhsaniye Barajı ile Karamürsel'e 11 kilometre uzaklıkta yapılacak olan İnebeyli Göleti'nin temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, daire başkanları ile vatandaşlar katıldı. Karamürsel İhsaniye Barajı tamamlandığında yılda 25 milyon metreküp içme suyu temini ve 20 bin 240 dönüm tarım arazisinin sulanması sağlanacak. İhsaniye Barajı ile bölgenin 2040 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması planlanıyor. İnebeyli Göleti tamamlandığında ise 4 bin 480 dönüm tarım arazisi sulanacak. İki projenin toplam maliyeti 53 milyon lira.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmit Akmeşe Barajı'nın planlama evresinin sona erdiğini, ayrıca yakında Avcıdere Barajı'nın da temelinin atılacağının müjdesini verdi. Yuvacık Barajı ile ilgili eleştiride bulunan Eroğlu, "Yuvacık Barajı 6 milyar TL'lik skandaldır. Eski Türkiye'de işler böyle oluyordu. İlk defa Türkiye'de temel atarken tarih ve saatin verilmesi Recep Tayyip Erdoğan döneminde başlamıştır ve devam edecektir. Türkiye'deki su meselesini kökünden hallediyoruz. Kocaeli sanayisi ile ünlü ama aynı zamanda doğa güzellikleri, doğa harikası tabiatı ile mükemmel bir şehir. Bütün dünyaya Kocaeli'nin sadece bir sanayi kenti olmadığını, aynı zamanda bir doğa şehri olduğunu göstereceğiz. Kocaeli artık sadece sanayi ile anılmayacak" dedi.

Temel atma töreni sırasında Eroğlu firma yetkilileri ile konuşarak, tesislerin kısa sürede yapılması için talimat verdi. İhsaniye Barajı'nın bitiriliş tarihi 28 Ekim 2018, İnebeyli Göleti'nin tamamlanma süresi ise 10 Mayıs 2017 olarak belirlendi. Firmalardan bu süreyi geçmeleri durumunda ise Karamürsel'e 8 ve 12'i derslikli okul yaptırma sözü alındı.

HABER-KAMERA: Orhan UZUN

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Bakan Eroğlu Baraj ve Göletin Temellerini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement